Kapkaç Türkiye’yi rezil ediyor

Güncelleme Tarihi:

Kapkaç Türkiye’yi rezil ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2001 01:59

Biri İsviçre'den diğeri Azerbaycan'dan İstanbul'a gelen 2 kadın, kapkaççı saldırısına uğradı. Canlarını zor kurtaran kadınlar ‘‘Bir daha Türkiye'ye gelmeyeceğiz’’ dedi.

Son bir yılda 8 kişinin ölümüne neden olan kapkaç terörü, Türkiye'nin imajını da zedeliyor. İki buçuk ay önce tatile gelen Begüm Witmer, İsviçreli eşi Antone ile İstanbul'a yerleşip bir de restoran açmayı kararlaştırmıştı. Witmer çiftinin yaptığı bütün planlar bir kapkaççının saldırısıyla bozuldu.

Yerde sürüklediler

Geçtiğimiz cuma gecesi Osmanbey'de bir arkadaşına giden Begüm Witmer, iyi giyimli, siyah saçlı, 25 yaşlarındaki bir erkeğin saldırısına uğradı. Çantasını vermek istemeyen genç kadın gözü dönmüş kapkaççı tarafından metrelerce sürüklendi. Gece geç saat olması nedeniyle çığlıklarını kimsenin duymadığını söyleyen Witmer, ‘‘Kendimi kaybedince kapkaççı çantamı alıp kaçtı. İçinde pasaportum, kimliklerim, kredi kartlarım, 300 İsviçre Frangı, 300 milyon lira vardı. Avucum parampaça oldu. Dizlerimde morluklar oluştu. Daha sonra kendimi toplayıp polise gittim. Savcılık tabipliğinden 15 gün iş yapamaz raporu aldım’’ diyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Eşinin durumu öğrenince, ‘‘Her şeyini sat ve hemen Türkiye'yi terk et’’ dediğini belirten Witmer, ‘‘İsviçre'de evimizin kapısı açık yatıyoruz. Burada ise kapkaççılar sokakta adam öldürüyor. Bir daha bu ülkeye gelmeyeceğim. Bu vahşete kim dur diyecek’’ dedi.

Ağlaya ağlaya anlattı

Şişli Adliyesi'ne aynı dakikalarda gelen bir başka kapkaç mağduru ise Azeri işkadını Elivya Tahide. O da çantasının gasp edildiğini gözyaşları içinde anlatıyor. Ülkesinde satmak üzere giyim eşyası almak için Osmanbey'e gittiğini belirten Tahide, ‘‘İki genç birden çantamı aldılar. Neye uğradığımı anlamadım. Koştum yetişemedim. Çantamı ara sokaklarda içindeki 1000 ruble, altın yüzük, pasaportlar alınmış olarak buldum. Bir daha Türkiye'ye gelmeyeceğim. Canımı zor kurtardım’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!