Kapıkule'de 3 kişi daha tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Kapıkulede 3 kişi daha tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 13:37

Kapıkule'de görevli gümrükçü ve polislere yönelik rüşvet operasyonu kapsamında, elektrik sobalarının içine yerleştirilen gizli kameraların 2 bin saatlik görüntülerinin izlenmesi tamamlandı.

Rüşvet alırken görüntüleri bulunan ve kimlikleri tespit edilemeyen son 3 kişi daha belirlendi. Savcılıktaki sorgularından sonra mahkemeye çıkartılan 3 gümrükçü tutuklandı. Operasyonda tutuklananların sayısı 77'ye çıktı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü tarafından Kapıkule'de görevli gümrükçü ve polislere yönelik rüşvet operasyonu kapsamında elektrik sobalarının içine yerleştirilen gizli kameralardaki 2 bin saatlik görüntülerin izlenmesi tamamlandı. Rüşvet alırken görüntüleri bulunan ve kimlikleri tespit edilemeyen son 3 kişi daha belirlendi. Kapıkule Gümrük Kapısı'nda çalışan ve operasyonun yapıldığı dönem geçici görev nedeniyle Edirne'den ayrılan İdris Aydın, M. Nurcan Ensari ve Nuri Esem, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek teslim oldu.

Savcılıktaki sorgularından sonra nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 gümrükçü ‘rüşvet almak’ suçundan tutuklandı.
Kapıkule operasyonunda gizli görüntülerle rüşvet aldığı belirlenen 58 gümrükçü, 19 polis olmak üzere toplam tutuklu sayısı da 77'ye çıktı. Kapıkule'deki gümrüssüz satış mağazalarına yönelik içki ve sigara kaçakçılığı operasyonda ise 35 kişi tutuklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!