Kapatılan DTP'li eski başkan gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Kapatılan DTPli eski başkan gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 12:12

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nin kapatılan DTP'li eski İlçe Başkanı Adnan Etli, terör örgütü PKK adına yasadışı gösterileri organize ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Viranşehir'den Şanlıurfa'ya getirilen ve sorgulamasına başlanan Etli'nin, KCK operasyonu kapsamında tutuklanan kişilerle bağlantısının saptanması durumunda Diyarbakır'a da gönderilebileceği kaydedildi.

Polis tarafından sabah saatlerinde Atatürk Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alınan Adnan Etli, burada yapılan işlemlerinin ardından Şanlıurfa'ya gönderildi. Terör örgütü lehine korsan gösteri düzenlemekle suçlanan Etli, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmaya başlandı. Geçen hafta yapılan KCK operasyonunda tutuklanan kişilerle bağlantısı da araştırılan Etli'nin, Cumhuriyet Savcısı'nın isteği doğrultusunda Diyarbakır'a da gönderilebileceği açıklandı.

Diyarbakır merkezli olarak geçen hafta terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, PKK terör örgütü ve elebaşı Öcalan lehine korsan gösterilerin sıkça yaşandığı Viranşehir'in, DTP'nin kapatılmasıyla BDP’ye katılan Belediye Başkanı Leyla Güven, Viranşehir'in eski Belediye Başkanı Emrullah Cin ve BDP'li Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!