Kapalıçarşı için ’yasa tasarısı’ geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kapalıçarşı için ’yasa tasarısı’ geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 00:00

Hürriyet Gazetesi Yazarı Doğan Hızlan ve İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Büyük Kapalıçarşı Projesi çerçevesinde düzenlenen Kapalıçarşı Sohbetleri’nin ilk konukları oldu.

Doğan Hızlan, Kapalıçarşı’nın şairlere ilham kaynağı olmuş büyük bir miras olduğunu anlattı. Doç. Dr. Bilgili de, Kapalıçarşı’da çağdaş bir yönetim modelinin oluşturulması için TBMM’ye sunulacak bir yasa tasarısı hazırladıklarını söyledi. Kapalıçarşı Sohbetleri’nin ilki, "İstanbul sohbet ister çay simit bahane" sloganıyla Kapalıçarşı’daki Şark Kahvesi’nde düzenlendi. Kuveyt Türk’ün sponsorluğunu üstlendiği sohbete Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Dr. Hasan Fırat ve Kapalıçarşı esnafı katıldı. Sohbetine simit yiyerek başlayan Doğan Hızlan, Kapalıçarşı’yı Babil Kulesi’ne benzetti. Hızlan, "Kapalıçarşı’yı gezdiğinizde çok dille karşılaşırsınız, kozmopolit İstanbul’da yaşadığınızı gösterir. Bu da İstanbul’un sanat tarihinin göstergesidir. Kapalıçarşı’da hem değişen hem değişmeyen İstanbul’u görürsünüz" dedi.

İstanbul’un referanslarından birinin Kapalıçarşı olduğuna değinen Hızlan, tarihi mekanın çevresinde modern şehirciliğin oluşması gerektiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!