Kapalı nüfus müdürlükleri seçmenleri şaşırttı

Güncelleme Tarihi:

Kapalı nüfus müdürlükleri seçmenleri şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2009 07:36

YSK'nın 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala oy kullanma işleminde TC kimlik numarasını şart koşması seçmenleri zor durumda bıraktı. Nüfus müdürlükleri sıkıntının aşılması için hafta içinde gece 23.00'e kadar hafta sonları da çalışılacağının duyurması üzerine dün akşam saat 22.00 sıralarında bazı nüfüs müdürlüklerine gelen vatandaşlar nüfüs müdürlüklerinin kapalı olduğunu gördü.

Haberin Devamı

Bahçelievler Hükümet Konağı'daki kimlik numarasını nüfus cüzdanına işlettirmek isteyen bir vatandaş televizyonlardan müdürlüklerin yirmi dört saat açık olacağını öğrendiğini ama geldiğinde kapalı olduğunu söyledi.

 

Başka bir vataş da geldiği nüfüs müdürlüğünün saat 20.00'de kapandığını ama televizyonlardan saat 00.00'a kadar açık olacağını duyduğunu bunun için geldiğini söyledi.

 

Ümraniye ve Kadıköy nüfüs müdürlüklerine gelen vatandaşlar bazıları, "Gazetede saat 23.00'e kadar açık olcağını duyduk. İş çıkışı geldik ama kapalı olduğunu gördük. Yarın sabah erken geleceğiz" şeklinde konuştular.

 

Haberin Devamı

AKP, CHP Grup Başkanvekilleri ile MHP Genel Sekreteri, nüfus cüzdanlarında Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası olmayanların 29 Mart yerel seçimlerinde oy kullanamayacağı yönündeki kararın gözden geçirilmesi için YSK Başkanı Muammer Aydın ile görüşecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!