Kapadokya'ya 2011'de rekor ziyaretçi bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Kapadokyaya 2011de rekor ziyaretçi bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2010 19:56

DÜNYANIN saygın seyahat rehberi Lonely Planet tarafından yapılan bir araştırmada, 2011 yılında dünyanın ziyaret edilecek en iyi 10 bölgesinden biri olarak belirlenen Kapadokya bölgesinde turizmciler, 2011 turizm sezonu için önemli beklenti içerisine girdi.

Haberin Devamı

Gezi rehberi kitabının yeni yayını olan ‘Best Travel 2011’de, Kapadokya’yı okurlarına önerdi. Kapadokya bölgesinden ‘İlkel bir insan gibi yaşamak istiyorsanız, Kapadokya sonsuza dek değişmeden şimdi Türkiye’ye koşun’ ifadesi ile önerilmesi, yöredeki turizmcileri 2011 için umutlandırdı. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, “Lonely Planet’in geniş çaplı araştırmasında dünyada 2011 yılı içerisinde ziyaret edilmesi gerekli 4'üncü bölge olarak belirlenen Kapadokya'nın doğal, tarihi ve kültürel değerleri ile Türk turizminin artık temel dinamik bölgelerinden biri konumuna geldi” dedi. Turizm çeşitlendirilmesinin bu kapsamda en ideal yöntemlerden biri olarak ele alındığını belirten Başkan Cingil, bölgeyi ziyaret eden turistlere Neolotik dönemden günümüze kadar uzanan bir çizgi içerisinde yaşanılan mekanların daha farklı bir şekilde ziyaret ettirilmesi için düzenlenen turların sayısal olarak artırıldığını söyledi. Düzenlenen bu turların da farklı yöntemlerin kullanılması ile daha klasik bir anlayışa dönüştüğünü anlatan Cingil, yaya, at, merkep, deve, balon, safari, ATV motoru, bisiklet ve ay ışığı turları ile ziyaretçilerin geçmişi daha iyi yaşama imkanına sahip olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Bölgedeki yatak kapasitesinin her geçen yıl arttığını bildiren Cingil, “Kültür turizmine odaklanan Kapadokya’da, bu çerçeveli turların yanı sıra Termal Sağlık turizminin de son yıllarda önemli bir ivme kazandığını gözlemlemekteyiz. Bölgenin sahip olduğu birikimleri, doğallığını bozmadan ortaya koyabildiğimiz vasıtalar ile düzenlenen turlarla daha etkin hale getirebileceğimize inanıyoruz. Dünyada etkin misyonu artık çok çeşitli kesimler tarafından da ortaya konulan bir dizi yayın kuruluşlarının çalışmaları ile de öyle inanıyorum 2011 turizm yılı, tahminlerinde ötesinde bölgede bir hareketliliği meydana getirecektir” diye konuştu.
Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir’de, Lonely Planet tarafından turizimcilere önerilen Kapadokya bölgesinin potansiyel değerleri ile bu öneme layık bir merkez olduğunu söyledi. Demir, 2011 turizm sezonu için ciddi rezervasyon taleplerinin gelmeye başladığını ifade ederek, bu tür yayınlarla birlikte bölgenin turizm değerinin daha fazla insan tarafından ele alınmasının bölgedeki turizm hareketliliğine önemli kazançlar sağlayacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!