Kaostan umuda göç

Güncelleme Tarihi:

Kaostan umuda göç
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 00:00

Suriye’den Türkiye’ye sığınanların sayısı her geçen gün artıyor. Dün de ülkelerindeki olaylardan kaçan 300 kadar Suriye vatandaşı, kavurucu sıcak altında ellerinde çuvallarla yürüyerek sınırı geçti.

Haberin Devamı

ÜLKELERİNDEKİ olaylardan kaçarak Türkiye’ye sığınan, aralarında bebek, hamile, yaşlı, engelli ve hastaların da bulunduğu 300 Suriyeli, Türkiye-Suriye sınırında görüntülendi. Suriyeliler, kavurucu sıcak altında saatlerce ellerindeki çuvallara yükledikleri bazı eşyalarıyla Türkiye’ye doğru yürümek zorunda kalıyor. Türkiye sınırına gelen Suriyeliler, sınırı geçtikten sonra zaman zaman ağaç gölgelerinde mola vererek dinleniyor. Ardından Suriyeliler patika yollardan en yakın Türk köyüne ulaşıyor.

2’si general 3 yaralı

Aralarında 2 tuğgeneral ve 3 yaralının bulunduğu 227 Suriyeli, dün, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyü sınırına minibüs, otomobil ve kamyonetlerle gelerek, Türkiye’ye geçti. Yaralılar, Antakya ve Reyhanlı devlet hastanelerinde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan ve kurtarılamayan bir Suriyeli, yakınları tarafından, toprağa verilmek üzere Suriye’ye götürüldü. Sınırdaki işlemlerinin ardından 2 tuğgeneral ve ailesi Apaydın kampına, diğerleri ise Şanlıurfa’ya gönderildi.

Haberin Devamı

39 bin sığınmacı

BaÅŸbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı’nın (AFAD) rakamlarına göre, düne kadar Türkiye’ye toplam 63 bin 665 Suriyeli geldi, 24 bin 751 kiÅŸi ülkesine döndü. Dün itibarıyla 9 çadırkent ve 1 konteynerkentte 38 bin 914 Suriyeli bulunuyor.          Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!