Kantin geliriyle çizgi film yapın

Güncelleme Tarihi:

Kantin geliriyle çizgi film yapın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 00:00

Meçhul ihbarcının gönderdiği son CD’de TSK’nın kamuoyu yaratmak için filmlere, çizgi filmlere, anketlere destek vermesi projeleri dikkat çekiyor. Bunların finansmanının ise TSK adı gizlenerek, örtülü ödenek, kantin gelirleri ya da OYAK şirketlerinin tanıtım bütçelerinden karşılanması isteniyor.

DENİZ Kurmay Albay Albay Dursun Çiçek’in de görevli olduğu Bilgi Destek Dairesi’nin bilgisayarlarını inceleyen ekipten olduğunu öne süren meçhul ihbarcının gönderdiği CD’den fişleme dosyaları çıktı. Bazı bakanlar, milletvekilleri ve bürokratların isimlerinin yer aldığı klasörlerde, bu kişilerin doğum tarihleri, eğitim durumları ve fotoğrafları ile Kürt, şeriatçı, Yahudi lobilerinin adamı gibi nitelemelerin de yer aldığı iddia edildi. İhbarcının Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, muhalefet liderleri ve Adalet Bakanı’na gönderdiği CD’de toplam 590 dosya bulunuyor. İddialara göre, fişlemelerin çoğunlukta olduğu dosyalar arasında gazetecilerin, bakan ve milletvekillerinin adlarına açılmış özel bölümler yer alıyor. CD’deki “Faa.çiz. 23.10.Selvi” isimli Powerpoint sunumunda ise “Kamuoyu yaratmak” için yapılması gerekenler şöyle sıralanıyor:

* “Genelkurmay en güvenilir kurum” sonuçlu anketler yaptırılması.
* Medyaya “Şeyh müritlerinin parasıyla zengin oldu”, “Şeyh kadınla basıldı” haberleri servis edilmesi.
* Seminer ve çalıştaylara kamuoyu yaratma gücü bulunan devlet adamları, akademisyenler ve araştırmacılar çağrılarak, verilecek mesajların kamuoyuna daha etkili olarak sunulmaları.

CD’deki pahalı projeler bölümünde ise “Terörle ilgili filme destek 550 bin YTL verilmesi”, “İrtica ile ilgili filme 550 bin YTL destek verilmesi”, “TSK’nın din karşıtı olmadığı, dinin ticaret, siyaset ve kişisel çıkar için kullanılmasına karşı olduğu temalarını yansıtan bir film yaptırılması”, “Çeşitli konularda anketler yaptırılması (80-150 bin YTL)”, “Çizgi film yapılması” gibi projeler alt alta sıralanıyor.?Bu paraların TSK adı gizlenerek, örtülü ödenek, kantin gelirleri ya da OYAK şirketlerinin tanıtım bütçelerinden karşılanması isteniyor.

Sipariş anket

Belgede kamuoyu yaratmak ve kamuoyunda yaratılan izlenimlerin etkisini ortadan kaldırmak amaçlı anketler yaptırılması da öngörülüyor. Başkent, Süleyman Demirel veya Ankara Üniversitesi gibi uygun üniversitelerle ortak ve benzer anket çalışmaları yapabileceği belirtiliyor. Yapılan anketlerden çıkacak sonuçlar ise şöyle sıralanıyor:

* Türk toplumunun en çok güvendiği kurum yüzde 93’le yine TSK çıktı...
* Hükümete güven yüzde 45...
* Türkiye’de türban takan kadın sayısı son beş yılda yüzde 10 arttı...
* Türkiye’de yaşayan yabancılara göre, Türkiye hızla dinci bir toplum haline geliyor, Arap ülkelerine daha fazla benzemeye başladı...
* Türban takanların yüzde 65’i çevre, aile ve eş baskısıyla takıyor...
* Öğretmenler arasındaki ankete göre eğitim hızla dinselleşiyor...

Uydurma haber üretin

* Planda uydurma haberler üretilerek kamuoyunun yönlendirilmesi de isteniyor. Üretilmesi istenen haberlerin konuları ise şöyle sıralanıyor:
* İrticai sermayenin vatandaşları dolandırması, dolandırılan vatandaşların hazin hikayeleri
* Tarikatçı babanın kız çocuğuna hapis hayatı yaşatması
* İrticai ailenin çok küçük yaştaki kızını yaşlı biriyle para karşılığında evlendirmeye çalışması
* İrticai unsurların cemaatten yardım amacıyla topladığı paraların tarikat şeyhinin cebine gitmesi, şeyhin çok lüks bir hayat yaşaması
* Cemaatin başındaki kişinin söylemlerine ters bir şekilde ünlü tatil yörelerine ve kumarhanelere, geneleve gitmesi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!