Kantin eylemine katılan öğrencilere ceza

Güncelleme Tarihi:

Kantin eylemine katılan öğrencilere ceza
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 13:12

Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Lisesi'ndeki kantin boykotuna katılan öğrenciler okul idaresinin açmış olduğu soruşturma sonucunda 3 günlük uzaklaştırma cezası aldı.Cezanın gerekçesi "basına açıklama yapmak" ve "canlı yayına katılmak..."

Haberin Devamı

2010'un son günlerinde Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nde zamlara karşı evden getirdikleri yiyecekleri okul arkadaşlarıyla paylaşarak kantini boykot eden lise öğrencilerini okul yönetiminin engellemek istediği, yönetimin çağırdığı polisin de üç öğrenciyi gözaltına aldığı ve darp ettiği iddia edilmişti.

Sarıyer Halkevleri tarafından yapılan açıklamada kantin boykotuna katıldıkları belirlenen öğrencilerin bugünden itibaren 3 gün süreyle okuldan uzaklaştırma cezası aldıkları bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi:
"Basına ve kamuoyuna simitli boykot olarak yansıyan, Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Lisesi’ndeki kantin boykotu öğrencilerin kazanımı ile son bulmuştu. Kantin boykotuna katılan öğrenciler okul idaresinin açmış olduğu soruşturma sonucunda bugün itibariyle üç günlük uzaklaştırma cezası aldılar. Uzaklaştırma cezasının gerekçesi basına açıklama yapmak ve canlı yayına katılmak olarak gösterilmekte. "

 

Haberin Devamı

Açıklamada uzaklaştırma cezası alan öğrencilerin ailelerinin karara tepkilerini yarın bir basın açıklamasıyla duyuracakları belirtildi.

 

KANTİN PROTESTOSUNA POLİS DAYAĞI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!