Kanseri yendi, işsiz kaldı

Güncelleme Tarihi:

Kanseri yendi, işsiz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2009 12:47

Adana’da bir temizlik firmasında çalışırken 3 yıl önce kansere yakalanan Mehmet Ansız malulen emekli edildi. Kanser hastalığını yenen Ansız'ın iyileştiği için emekli maaşı kesildi. İşine dönemeyen, başka iş de bulamayan Mehmet Ansız şimdi işsizlikle mücadele ediyor.

Haberin Devamı

KANSERİ AİLESİNİN DESTEĞİYLE YENDİ

Bir temizlik firmasında işçi olarak çalışan Mehmet Ansız (35), kalp spazmı geçirince hastaneye yatırıldı. Hastanedeki kontrollerde yumurtalıklarında şişlik olduğu görülünce yapılan tetkiklerin ardından ‘testis kanseri’ teşhisi konuldu. Hastalıkla mücadele sırasında saçları dökülmeye başlayan ve işgücü azalan Ansız’ın Adana Numune Hastanesi’nde yapılan ameliyatla testisi alındı. Uzun süre yatakta tedavi gören ve işgücünü tamamen kaybeden Ansız, aynı hastanenin verdiği rapor ile Eylül 2007’de malulen emekliye ayrılıp SSK’dan maaş almaya başladı.

İYİLEŞİNCE MAAŞI KESİLDİ
Aile fertleri ve yakınlarının moral desteği ve gördüğü tedaviyle hastalığı yenip sağlığına kavuşan Mehmet Ansız, bir yıl sonra malulen emekliliğinin devam etmesi için sağlık kuruluna girdiğinde iş gücünü kazandığı yönünde rapor verildi. Bu rapor üzerine Aralık 2008’de Ansız’ın malulen emekliliği sona erdirilip aldığı 520 TL maaşı kesildi. Gördüğü tedavi ve çocuklarından aldığı güçle bir yıl içinde kanseri yenen Ansız, iş gücünü tekrar kazandığına sevinerek iş aramaya başladı. Önce eski firmasına başvurdu sonra da çalmadık kapı bırakmadı ama bu mücadelede şimdiye kadar olumlu bir sonuç alamadı.

Haberin Devamı

KANSERİ YENDİĞİNE SEVİNEMEDİ
Yaşanan ekonomik krizin de etkisiyle iş için çaldığı tüm kapılar yüzüne kapanan Ansız, evin geçim yükünün bir temizlik firmasında asgari ücretle çalışan eşi 32 yaşındaki Gülhan'ın omuzuna bindiğini, bundan da büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Eşi ile 7 yaşındaki oğlu Samet ve 4 yaşındaki kızı Sude Nur’un kendisini yaşama bağladığını, ancak işsiz olduğu için moral çöküntüsü yaşadığını vurgulayan lise mezunu Mehmet Ansız şöyle dedi:
“Çocuklarım ve eşimden aldığım güçle kanseri yendim. Fakat şimdi işsiz kaldım. Kanseri yendiğime sevinemedim. Çünkü, maaşım kesildi ve işsiz geziyorum. Yine temizlik işinde çalışabilirim, inşaat bekçiliği yapabilirim. Benzeri birçok iş yapabilirim. Yapabileceğim iş mutlaka vardır. İş istiyorum. Aksi halde bu moral bozukluğu ile hastalığımın tekrarlamasından korkuyorum.”

Haberin Devamı

Doktorların kanseri yendiğini söylemelerine karşılık kontrollerin sürdüğünü, 3 ayda bir tedavi için hastaneye gittiğini, 5 yıllık zaman içinde herhangi bir zamanda hastalığın tekrarlayabileceğinin söylendiğini aktaran Mehmet Ansız, düzenli ve sağlıklı beslenmesi gerektiğini de söyledi.

‘MORAL ÇOK ÖNEMLİ’
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Yardımcısı ve onkoloji uzmanı Prof. Dr. Atilla Tanyeli de, her türlü kanserin tekrarlama durumunun olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Testis kanserleri de dahil her türlü kanserin tekrarlama olasılığı vardır. Zaman zaman erişkinlerden kanser türlerinde malulen emeklilik ve iş gücünün tekrar kazanılmasıyla emekliliğin iptali söz konusu olabiliyor. Hastaların mutlaka tedavisinin devam etmesi gerekir. Emekliğin iptal edilmesi hastanın psikolojisini bozabilir. Kanseri yenen ama buna sevinemeyen kişiler oluyor. Bu hastalıkta, moral ve yakın çevreden alınan güç, tedaviyi çok etkiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!