Kanser hastaları ABD'ye gelmesin

Güncelleme Tarihi:

Kanser hastaları ABDye gelmesin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 22:19

NOBEL Kimya Ödülü’nü 2015 yılında alan Mardinli bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, “Kanser hastaları ABD’ye gelmesin” dedi.

Haberin Devamı

Amerikanın Sesi Radyosu'na hayatını anlatan Prof. Dr. Sancar, "1960'larda İstanbul Tıp Fakültesi’nde gördüğüm eğitimi Avrupa'nın en iyi fakültelerinde alamazdınız. Çok harika hocalarımız vardı, beni iyi hazırladılar. ABD’ye hazırlanmış olarak geldim” diye konuştu.

Prof. Dr. Sancar, şu anda kanser tedavisinde kullanılan ilaçlardan birinin etkisini artırmak konusunda çalıştıklarını da ifade ederek şunları söyledi: "Kanser hastalarına 'ABD’ye gelmeyin' diyorum. Yapılan tedaviler standarttır. Amerika, Avrupa ve dünyanın her yerinde aynı tedavi tatbik ediliyor. Tedavide temel destek aile desteğidir, buraya geldiklerinde aile desteğinden yoksun kalıyorlar."

ANNEM BÜYÜK ATATÜRK HAYRANIYDI
YAŞAM öyküsü anlatırken, “Bir köy imamının kızıydı” dediği annesine özel yer ayıran Prof. Sancar şunları söyledi: “Savur’da 8 çocuklu bir ailede büyüdüm. Annem Atatürk’ü taparcasına severdi. Atatürk’ün yaptığı devrimleri kendi hayatına getirdiği değişiklikleri gördü. O bakımdan annem büyük Atatürk hayranıydı. Atatürk’ün fazla vurguladığı konu eğitim ve bilimdi, onu annem de anladı. O bakımdan bütün çocuklarına ‘okuyacaksınız’ dedi ve onun sayesinde hepimiz okuduk.”

BAKMADAN GEÇME!