Kanser engellenebilen bir hastalıktır

Güncelleme Tarihi:

Kanser engellenebilen bir hastalıktır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 09:46

Sağlık Gönüllüleri-Türkiye (SGT) tarafından her yıl verilen, “Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin 5'ncisi, düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı.

Haberin Devamı

SGT Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Engiz, Sheraton Oteli'ndeki törende, Türkiye'de sağlık alanındaki sosyal sorumluluk projelerinin artırılması gerektiğini belirterek, bu ödüllerin daha fazal sosyal sorumluluk projesi üretilmesini teşvik amacıyla verildiğini belirtti.
Bu yıl ödüller dağıtılırken, temanın “kanser” olarak seçildiğini ifade eden Engiz, gelecek yılki ödüllerin temasının ise “kalp sağlığı” olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Dairesi Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Nejat Özgül de kanseri önlemenin, sigarayı önlemekle eşdeğer hale geldiğini belirterek, ülkede her 3 kişiden birinin sigara içtiğini, bunun da büyük bir sorun haline geldiğini belirtti.

"KANSER ENGELLENEBİLEN BİR HASTALIKTIR"

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezleri'nde kanser taramaları yapıldığını, ancak davet edilenlerin büyük bölümünün bu taramalara katılmaktan kaçınığını anlatan Özgül, “Kanser engellenebilir bir hastalıktır ancak bu konuda daha çok işbirliğine gidilmesi gerek” diye konuştu.
Törende daha sonra ödüller sahiplerine verildi.
Özel ödül ve teşvik ödülü kategorilerinde, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, Onkoloji Hemşireleri Derneği ve
Ankara Sigara Bırakma Merkezi Platformu ödül alırken, sağlığa en fazla gönüllü
katkı yapan kişi kategorisinde Anadolu Sağlık Merkezi'nden Dr. Sharon Erel ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Osman İlhan, sosyal sorumluluklarını en iyi yerine getiren sivil toplum örgütü kategorisinde Türk Hematoloji Derneği, sosyal sorumluluklarını en iyi yerine getiren kamu sağlık kuruluşu kategorisinde Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Dairesi, sosyal sorumluluklarını en iyi yerine getiren sağlık kuruluşu kategorisinde Novartis ve sağlıkta sosyal sorumluluklarını en iyi yerine getiren kuruluş kategorisinde de Avon ödüle layık görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!