Kanola avans fiyatı açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Kanola avans fiyatı açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 11:49

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ÇUKOBİRLİK), bu ay hasadına başlanacak kanolanın kilosu için 90 YKr alım fiyatı açıkladı.

ÇUKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, yazılı açıklamasında, kanola hasat sezonunun çiftçiler ve ülke tarımı için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Öztürk, yönetim kurulunun yeni kampanya döneminde ürün için kilogram başına 90 YKr avans fiyat belirlediklerini belirterek, alımlar sırasında üreticiye peşin ödeme yapacaklarını, ayrıca hem ortak içi hem de ortak dışı alım yapacaklarını ifade etti.
Açıkladıkları rakamın “avans fiyat” olduğuna dikkati çeken Öztürk, şunları kaydetti:
“İçeride ve dış borsalarda kanola fiyatının yükselmesi durumunda, biz de fiyatımızı yükseltecek ve aradaki farkı, ürününü aldığımız üreticiye ödeyeceğiz. Yağlı tohum bitkilerinin teşvik edilmesi, ülke tarımının geleceği bakımından çok önemli. Kurum olarak bu konuda başlattığımız eğitim çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor ve üzerimize düşeni yapıyoruz.”
ÇUKOBİRLİK'in çiftçiler için temin ettiği ve ürün kayıplarını minimuma indiren biçerdöver tablasını daha önce yerli imalatçılara tanıttıklarını, hasadın iki sezondur bu tablalar ile yapılmaya başlandığını kaydeden Öztürk, bölgede yaklaşık 5 bin dekar alana birinci ürün kanola ekimi yapıldığını tahmin ettiklerini bildirdi.
Öztürk, şunları kaydetti:
“Kanola yaklaşık yüzde 42 oranında yağ içerdiğinden, ülkemizdeki bitkisel yağ açığının kapanmasında önemli rol oynayacaktır. Kanola biyodizelin de en önemli ham maddesini oluşturuyor. Dolayısıyla bu bitkinin geleceğini çok parlak görüyoruz. Kanolanın tanıtımı ve ekimi için kurum olarak yoğun çaba harcadık. Bu bitkinin yaygınlaşması sonuçta Türk çiftçisi ve tarımının yararına olacaktır”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!