Kanlı travesti pazarı

Güncelleme Tarihi:

Kanlı travesti pazarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Topkapı Avcılar arasındaki otoyolda müşteri arayan travestiler yüzünden bir haftada üç trafik kazası meydana geldi. Dün sabaha karşı Merter'de travestiye çarpan araç takla attı, 'Sıla' adlı travesti parçalanarak can verdi. Cevizlibağ'da polisten kaçan travesti 'Deniz' otomobil altında kalarak ağır yaralandı.

Polisin baskıları sonucu Taksim Harbiye hattından uzaklaştırılan travestiler, artık O-1 Karayolu'nda müşteri arıyorlar. O-1'in Merter'den Avcılar'a kadan uzanan bölümünde fuhuş yapmak için müşteri bekleyen travestiler yüzünden sık sık kazalar yaşanıyor, trafik tıkanıyor. Travestiler, polis ve tartıştıkları sürücüleri, çantalarında taşıdıkları kezzap, falçata ve jiletlerle tehdit ediyor.

Önceki gece Merter ve Cevizlibağ'da meydana gelen iki ayrı kazada, bir travesti öldü, biri de yaralandı.

Bir haftada üç kaza

Travestilerin neden olduğu son kaza, dün sabah saat 06.30'da Merter'de meydana geldi. Emre Barlas'ın (22) kullandığı 34 KA 543 plakalı otomobil, müşteri beklerken otoyolda gezinen 'Sıla' takma adlı travesti İbrahim Duman'a (24) hızla çarptı. Vücudu üç parçaya bölünen Duman, feci şekilde yaşamını yitirirken, Barlas'ın kullandığı otomobil, takla atarak durdu. Olaydan yara almadan kurtulan ve alkollü olduğu belirlenen sürücü ile yanında bulunan arkadaşı Erdal Köse, polis tarafından gözaltına alındı.

Geçen perşembe Cevizlibağ'da, yine müşteri beklerken, plakası alınamayan bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren 'Sima' takma adlı travesti Selahattin Çalgın'ın öldüğü yerde, önceki gece saat 23.30'da, bir kaza daha yaşandı. Polislerden kaçan 'Deniz' takma isimli Ramazan Başer'e, plakası belirlenemeyen bir otomobil hızla çarpıp kaçtı. Arkadaşları tarafından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Başer'in sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Travestilerin Topkapı ve Avcılar arasındaki otoyolda neden olduğu trafik sıkışıklığı ve kazalara dikkat çeken polisler, otoyolu kullanan sürücüleri dikkatli olmaya çağırdı.

7 KİŞİLİK AİLE YOK OLUYORDU

Otoyolda müşteri bekleyen travestiler nedeniyle son üç ayda birçok trafik kazası meydana geldi. Kazalarda travestiler ve müşterilerinin yanısıra yoldan geçen araçlarda bulunanlar da ciddi tehlikeler atlattı.

Cevizlibağ'da, Kurban Bayramı'nda akraba ziyaretinden dönen Necdet Açıl ve ailesinin bulunduğu otomobil, aniden önüne çıkan travesti yüzünden bariyere çarptı. Yoldan geçen başka bir araç, içinde 7 kişi bulunan otomobile çarptı. Necdet Açıl eşi Hülya Açıl, çocukları Gülşah Açıl (6) ve Erdem Açıl (13) ile kayınvalidesi Leman Topuz (62) ve kayınbiraderi Ümit Topuz (29) ile diğer otomobilin sürücüsü alev topuna dönen araçlardan kendilerini dışarı atarak son anda canlarını kurtardılar.

29 mayısta, aynı yerde, müşteri bekleyen travestilerle konuşmak için arkalarından koşan Süleyman Ababay (49), bir otomobilin altında kalarak yaşamını yitirdi. Sürücü Cengiz Baguz, ‘‘Aniden karşıma çıktı. Frene bastım ama duramadım’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!