'Kandil sönecek'

Güncelleme Tarihi:

Kandil sönecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 23:27

Başbakan Binali Yıldırım, Van’da düzenlediği mitingde "Dünya alem bilsin ki Türk de, Kürt de Laz da biziz. Türkçe de bizim, Kürtçe de bizim, Lazca da bizim, bizler Alparslan'ın, Selahaddin Eyyübi'nin torunlarıyız. Bizler hep birlikte aynı kıbleye yönelen, ayın camide saf tutarız, ilahi huzurda kıyama dururuz. Peygamberin ümmeti olmaktan şeref duyarız" diye konuştu. Referandum mitingi ve toplu açılış için gittiği Van'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DEVLETİN ELİ SİZİNLE
“Kandil sönecek. Terörün efendilerinin kandilini söndüreceğiz. Beraberliğin rüzgarı o kandilin rüzgarını söndürecek. anlı esnafımızdan zorla para toplayanların kim olduğunu biliyorsunuz, birçok iş adamının zarara uğradığını biliyorsunuz. Asla unutmayın Vanlılar devletin şefkatli eli sizinle beraber olacaktır ancak demir yumruğu da teröristin tepesinde patlayacak.

Biz Van ve Urfayla, Şırnak ve Hakkari ile kucaklaşırken kan ve gözyaşı siyaseti yapanlar rahatsız oldu. Kimsenin yapmadığını yapan aklı ile yüreği hareket eden bir lider çıktı elini uzattı. Vanlı o lidere sahip çıktı. O elin sahipi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ahmet Arif ne güzel söylemiş: 'Bunlar, engerekler ve çıyanlardır bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır'. Gün ferasetli davranma günüdür.

PATRON 80 MİLYON OLACAK
HDP, CHP milleti tehdit ediyor. Korku salıyor. Gerçeklerden uzak bir hayal alemi içinde geziyor. İkiz kardeş olmuşlar. Birisi ayağını kaldırıyor öbürü basıyor. Vanlının oyuna değil işe, projelere ihtiyacı var. Bunların savunduğu anayasa 1980 sonrası işkencelerle anılan bir ülke haline getirilen anayasayı savunuyor. Darbe anayasasını savunuyorlar. Yeni anayasada bölünme yok.

CHP bugünlerde HDP ile çok haşır neşir olduğu için eşbaşkanlığa kafayı takmış eşcumhurbaşkanlığı olsun diyor. İşte HDP’nin sonu sen de böyle yapmaya devam edersen millet de gereken cevabı sana da verir. Cumhurbaşkanı tek olacak. Patron millet, 80 milyon olacak.

DAĞA PARA GÖNDERDİLER
Van, büyükşehir olsun, Van daha da gelişsin ve biz Van'ı büyükşehir yaptık. Siz de seçtiniz. HDP'den seçtiniz onlar ne yaptı? Gelen trilyonları Van'ı güzelleştirmek ve yemyeşil yapmak yerine paraları dağa gönderdiler, teröristlere gönderdirler. Her yıl 450 milyon geliyor. Nerede bu paralar, 750 milyon borç bıraktı. Bunun hesabını soracak mıyız? Avrupa ülkeleri işi, gücü bıraktı, bunların reklamını yapıyorlar. Biz Van'ın gençlerine iş, aş temin ederken; Avrupa ülkeleri bölücülerle iş tutuyor. Bu ikiyüzlülüktür, bunların amacı aramıza nifak sokmaktır.

Vanlılar, 6- 8 Ekim olaylarında kandırdıkları zavallı çocukların ellerine patlayıcı tutturarak neler yaptıklarını biliyorsunuz. O gencecik insanlar dedeleri yaştaki insanlara zulüm ettiler. 52 insanımız öldü, Yasin Börü'yü acımasızca öldürdüler. Şemdinli'de Ahmet Budak'ı çocuklarını gözü önünde şehit ettiler. Alçak katiller bizden merhamet beklemesin. Latif Şener'i öldüren katiller bizden merhamet beklemesin. Özalp'ta kurşunlanarak şehit edilen Aydın Muştu'nun katilleri bizden merhamet beklemesin. Sizden haraç isteyen olursa katiyen buradan söylüyorum, bize söyleyin canlarına okuyalım. Köylerden tehdit eden varsa bunları bilmek istiyorum bunların gözünün yaşına bakmayacağız. Mesele Kürt meselesi değil. Türkiye'nin güçlenerek büyümesinin engellenmesi.”

AHMET KAYA'YIZ, NEŞET ERTAŞIZ, ŞİVAN PERVER'İZ
"Kırmızı, sarı renkten mavi, yeşilden daha üstün kim diyebilir. Bir bahçede sadece kırmızı olsa demezler mi bunun sarısı nerede? Gülü, papatyası nergisi nerede diye sormazlar mı? Çiçeğin gülün, nergisin varlığı ile o zaman bu bahçe gerçek bir bahçedir. Aynı çeşitlilik insanda da vardır. Bir dilin, ırkın üstün diğerinin değersiz olduğunu söylemek bunu yaratan Allah'a saygısızlık değil midir? 'Her türlü ırkçılığı, ayrımcılığı ayaklarımın altına aldım' diyen peygambere saygısızlık değil midir? Dünya alem bilsin ki; Türk de, Kürt de, Laz da biziz. Türkçe de bizim, Kürtçe de bizim, Lazca da bizim, bizler Alparslan'ın, Selahaddin Eyyübi'nin torunlarıyız. Bizler hep birlikte aynı kıbleye yönelen, ayın camide saf tutarız, ilahi huzurda kıyama durarız. Peygamberin ümmeti olmaktan şeref duyarız. Sevgili Vanlılar oynanan oyunu görelim oynan oyunun farkına varalım.  Biz Menderes’iz, Necmettin Erbakan’ız, Özal’ız. Biz gönüller yapmaya gelen insanlarız. Biz aynı inancı paylaşan Fekiye Teyran ve Ahmedi Hani’yiz, Şivan Perver’iz, Ahmet Kaya’yız. Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’ız, Tahir Kemal’iz, biz kardeşiz biriz beraberiz. Medeniyet şehri Van, Halep’in, Kerkük’ün, Arakan’ın kardeşi Van. İşte Van ayakta.”

BAKMADAN GEÇME!