2018 kandil günleri - Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek?

Güncelleme Tarihi:

2018 kandil günleri - Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 18:51

Yaklaşan Miraç Kandili nedeniyle 2018 yılı içerisindeki kandil günleri ve dini günler yeniden gündeme geldi. 11 ayın sultanı Ramazan ayını da kapsayan üç aylar, 19 Mart Pazartesi günü başlamıştı. Şimdi ise sırayla Miraç Kandili, Berat Kandili, Kadir Gecesi idrak edilecek. Peki Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edilmesi olarak bilinen Miraç Kandili ne zaman, hangi gün? 2018'de hangi kandil ne zaman?

Haberin Devamı

Miraç kandili için kısa bir süre kaldı, 2018 kandil günleri yeniden gündeme geldi. Allah’ın sonsuz merhametinin kapısını dua ve niyazla çalmak isteyenler için önemli bir fırsat olan Miraç Kandili’nde camiler dolup taşar, bu özel ve anlamlı günün önemini hatırlatan mesajlar paylaşılır. Peki bu yıl Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek? İşte bu sorunun yanıtı ve 2018 kandil takvimi!

2018 KANDİLLERİ

22 Mart 2018 Perşembe günü Regaip Kandili.
13 Nisan 2018 Cuma günü Miraç Kandili.
30 Nisan 2018 Pazartesi günü Berat Kandili.
19 Kasım 2018 Pazartesi Mevlid Kandili.
19 Mart 2018 Pazartesi günü Üç Aylar başlangıcıdır.

KANDİL NE DEMEKTİR?

Zamanın her anı değerlidir ve boşa harcanan zamanın telafisi mümkün değildir. Bu nedenle insan ömrünün her anı çok değerlidir. Ancak bazı zamanlar vardır ki onların kıymeti diğer zamanlardan daha fazladır. Regaip gecesinin içinde bulunduğu Recep ayı da bunlardan biridir. Halk dilinde "üç aylar" olarak anılan rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan manevi bir mevsime girişimizin habercisidir. Milletimizin “kandil” olarak adlandırdığı bu geceler, gönül evlerimizi aydınlatan ışıklardır.

Haberin Devamı

Tarihimizde Osmanlı padişahı II.Selim döneminde (1566-1574) camiler aydınlatılıp minarelerde kandiller yakılarak kutlandığı için bu gecelere kandil geceleri denilmiştir.

Regaip kandili bilhassa 18. asırda, tekke ve zaviyelerde gösterişli törenlerle kutlanmış, tasavvuf ehli olan şairlerce bu gece için "regâibiye" denilen şiirler yazılmıştır.

Regâib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür.

BAKMADAN GEÇME!