Kanalizasyon içinde yemek üretimi

Güncelleme Tarihi:

Kanalizasyon içinde yemek üretimi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 27, 2004 00:00

Ä°stanbul Ä°l SaÄŸlık Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Çevre SaÄŸlığı Åžube Müdürlüğü, ''Süpürme Operasyonu'' kapsamında hazır kıyma satış yerleri ve yemek üretim fabrikalarının denetimlerine baÅŸladı.Ä°l SaÄŸlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Zeki Kaplan, denetimler öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, SaÄŸlık Bakanlığı'nın, 12 Nisan2004'te yayınladığı genelge kapsamında marketlerdeki hazır kıyma satışının yasaklandığını söyledi.  Kıymanın, ancak ambalajlı olarak ve etiketlenerek satılacağını ifade eden Kaplan, ''Bunun dışında vatandaÅŸ kesinlikle eti gözüyle görecek ve 'ÅŸurasından, bu kadar kıyma yapar mısınız' diyecek'' dedi.  Kaplan, hazır kıyma satış yerlerine yapılan denetimlerde bir haftaboyunca yayınlanan genelgenin tebligatını yapacaklarını ifade etti.  Gıda Kontrol ve Çevre SaÄŸlığı Åžube Müdürü Ä°rfan Yılmaz ile birlikte marketlerdeki hazır kıyma satış reyonlarını denetleyen Kaplan, sorumluları yeni genelge konusunda uyardı.         ÅžOK EDEN BASKIN    Bu arada, Halkalı Ä°nönü Mahallesi ÇaÄŸdaÅŸ Sokak'ta faaliyet gösteren ''Grand Özbolu Catering'' adlı yemek üretim fabrikasına yapılan denetimde karşılaşılan manzara, yetkilileri ÅŸok etti.   Burada sebzelerin ve diÄŸer yiyecek malzemelerinin saklandığı deponun lağım suları içinde olduÄŸu gözlendi.  Yemekhane ve bulaşıkhanenin de aynı yerde faaliyet gösterdiÄŸi fabrikada test yapan Yılmaz, kullanılan etlerin bozuk ve kokmuÅŸ olduÄŸunu saptadı.   Kaplan, yaptığı açıklamada, manzara karşısında ''ÅŸok'' olduÄŸunu belirterek, ''Burayı hemen kapatarak faaliyetten men ediyoruz. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurunda bulunacağız'' dedi.   Denetimleri boyunca ''bu kadar kötü bir yerle karşılaÅŸmadığını'' vurgulayan Yılmaz, ''Depo tamamen kanalizasyonla dolmuÅŸ. Buna raÄŸmen buradaki ızgaralar yükseltilerek malzemeler konulmuÅŸ ve depo olarak kullanımına devam edilmiÅŸ. Kanalizasyon içinde bir ÅŸey stoklanıyorsa bundan kötüsü olamaz'' diye konuÅŸtu.  Baskın sırasında fabrika yetkililerine ulaşılmazken, burada bulaşıkçı olarak çalıştığını söyleyen kadınla sohbet eden Kaplan, ''Sen burada yapılan yemekleri yiyor musun'' sorusuna, ''Hayır'' yanıtını aldı.   Fabrika, yetkililerce mühürlendi.  İstanbul Ä°l SaÄŸlık Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Çevre SaÄŸlığı Åžube Müdürlüğü'nce baÅŸlatılan ''süpürme operasyonu'' kapsamında tüm ilçelerde eÅŸ zamanlı yapılan denetimlerin bir hafta süreceÄŸi bildirildi.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!