Kanalda boğulanlar azaldı çatıdan düşenler çoğaldı

Güncelleme Tarihi:

Kanalda boğulanlar azaldı çatıdan düşenler çoğaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2002 02:02

Çukurova bölgesinde kanalda boğulanların sayısında geçen yıla göre azalma görülürken, çatıdan düşenlerin sayısında artış kaydedildi.

Adana’da resmi kayıtlara göre, bu yıl haziran, temmuz ve ağustos aylarında 35 kişi boğuldu. Geçen yılın aynı döneminde ise 50 kişi sulama kanalı ya da baraj gölünde can verdi. Boğulma olaylarında en fazla can kaybı, sıcaklığın 47 dereceye çıktığı ağustos ayında yaşandı. Bu ay 13 kişi boğulurken, bu sayı haziranda 10, temmuzda ise 12 oldu.

Aşırı sıcak nedeniyle tek katlı evlerin damında ve apartmanların balkonlarında yatan çoğu yaşlı ve çocuk 39 kişi düşme sonucu yaşamını kaybetti, 130 kişi de yaralandı. Çatıda uyuyan yaşlıların sabaha karşı namaz veya tuvalet için kalktıklarında, çocukların ise terasta oynarken ya da ağaçtan meyve toplarken düşerek öldükleri kayıtlara geçti. Geçen yıl yüksekten düşme sonucu yaklaşık 20 kişi hayatını kaybetmişti.

Valilik tarafından sulama kanallarında yüzülmesinin yasaklanması, polislerin de sürekli devriye gezerek kanallara girilmesi engellemesi boğulanların sayısının düşmesini sağladı. Ailelerin çocuklarına sahip çıkmasını isteyen Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ‘‘Boğulanların çoğu ilgisiz ailelerin çocukları. Aileleri izin vermese, çocukları kontrol etse boğulan olmaz. Anne ve babaların çocuklarına sahip çıkıp hastalık saçan kanallarda yüzmelerini engellemeleri lazım’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!