Kanala düşen Ali için seferber oldular

Güncelleme Tarihi:

Kanala düşen Ali için seferber oldular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2011 22:24

ŞANLIURFA’da, Kuran kursundan dönerken, dengesini kaybederek DSİ’ye ait sulama kanalına düşen 10 yaşındaki Mahmut Alpay’ın, yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Harran İlçesi’nde köylüler tarafından cesedi bulundu. Kardeşinin kanala düştüğünü öğrenince birden suya atlayan ve boğulma tehlikesi atlatan 16 yaşındaki İbrahim Halil Alpay ise 40 metre sürüklendikten sonra köylüler tarafından kurtarılarak sudan çıkarıldı.

Haberin Devamı

Olay, saat 14.00’de Yardımcı Beldesi’ne bağlı Ovabeyli Köyü’nde meydana geldi. İddiaya göre köy camisinde kuran kursundan evine dönen konuşma engelli (kekeme) 10 yaşındaki Mahmut Alpay, dengesini kaybederek, DSİ’ye ait sulama kanalına düştü. Talihsiz çocuk akıntılı suda biranda gözden kayboldu. Kanala düşen çocuğu gören diğer köylü çocuklar, hemen yakınlara haber verdi. Olayı görenlerin ihbarda bulunmasının ardından jandarma ile sualtı dağlıç polisleri olay yerine gelerek inceleme başlattı. Köylülerle birlikte dağlıç polisler, 20 kilometre boyunca kanal içerisinde yaptıkları aramada talihsiz çocuğa ulaşılamadı.

KARDEŞİ İÇİN KANALA ATLADI

Bu sırada tarladan dönen 16 yaşındaki İbrahim Halil Alpay, kardeşinin kanalda düşerek kaybolduğunu öğrenince feryat ederek oldukça akıntılı olan kanala atladı. Biranda kanalda suba batıp çıkarak sürüklenmeye başlayan ağabey Alpay ise yaklaşık 40 metre uzaklıkta köylüler tarafından güçlükle kurtarılarak sudan çıkarıldı. Ölümle burun buruna gelen ve bir süre kanal kenarında gözyaşlarına boğulan İbrahim Halil Alpay, olay yerinde bekleyen ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Kanalda sürüklenen Mahmut Alpay’ın bulunması için seferber olan köylüler, sulama kanalının ızgaralı set bölümünde iş makinesiyle arama yaptı. Bu sırada kanal içerisinde biriken çöpleri çıkartmak isteyen kepçe operatörüyle köylüler arasında çöp dökmeme yüzünden tartışma çıktı. Jandarmanın araya girmesiyle kepçe operatörü kanal içerisindeki çöp birikintilerini çıkartıp, yaptığı aramada ise küçük çocuğa ulaşılmadı. Diğer yandan olayı duyarak sulama kanalı etrafına koşan ve küçük çocuğun öldüğünü öğrenen yakınları ise sinir krizleri geçirdi. Arapça ağıtlar yakıp, saçlarını yolarak gözyaşı döken kadınlar, güçlükle teselli edildi.

Yaklaşık 5 saat boyunca 20 kilometre kanalda arama yapan ekipler, suda görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle çalışmalarına ara verildiğini açıkladığı sırada 30 kilometre uzaklıktaki Harran İlçesi’ne bağlı Ugraklı Köyü yakınlarında köylüler kanalda bir ceset buldu. İhbar üzerine olay yerine jandarma ile birlikte giden yakınları Mahmut Alpay’ın cesediyle karşılaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!