Kanal D, 5 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Kanal D, 5 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kanal D'nin 5'inci yaşgünü, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın Çamlıca'daki evinin bahçesinde verdiği davetle kutlandı.

Davetin konukları arasında Başbakan Mesut Yılmaz, eşi Berna Yılmaz, Maliye Bakanı Zekeriye Temizel, Çalışma Bakanı Nami Çağan, Devlet Bakanı Cavit Kavak da yer aldı. Davette grubun bünyesinde kurulucak olan ve sürekli haber yayını yapacak olan yeni televizyon kanalının da duyurusu yapıldı.

Kanal D'nin 5'inci yaşgünü pastasını Berna Yılmaz ile Aydın Doğan'ın eşi Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sema Doğan birlikte kesti.

Aydın Doğan davetteki konuşmasında, son günlerde medya sektöründe yeni gazetelerin ve televizyon kanallarının kurulduğunu hatırlatırken, medyayı, başka işlerden para kazanmak amacıyla kullanmak isteyenlerin bu sektörde tutunamayacağını söyledi. Medya sektörüne 20 yıl önce girdiğini söyleyen Aydın Doğan, ‘‘O zaman gazete sahiplerinin en genci bendim. Şimdi maalesef en kıdemlisi benim’’ dedi. Kanal D'nin hayatında önemli bir yeri olduğunu, elektronik medyaya ilk defa Kanal D ile başladığını belirten Aydın Doğan, şunları söyledi:

EN BÜYÜK TELEVİZYON

‘‘5 yıl önce Milliyet Gazetesi'nin bugünkü binasında Doğuş Grubu'yla ortak olarak bu işe başladık. Eletronik medyaya, televizyonculuğa başladığımızda rakiplerimden geri kalmıştım. Rakip kuruluşlar Star, Show ve ATV benim önümdeydiler. Epeyce yol almışlardı. Benim bu yolu katetmem, rakiplerimi yakalamam lazımdı. Buradaki bütün Kanal D çalışanlarının beceri, cesaret ve atağıyla kısa zamanda hepsini yakaladık hatta geçtik. Şu anda Türkiye'nin en büyük televizyonu olduk. 5 yılda Türkiye'nin en büyük televizyonu olma gayretini gösteren bütün arkadaşlarımı candan kutluyorum.’’

Son günlerde medya sektöründe yaşanan yoğun hareketliliğe de değinen Aydın Doğan, ‘‘Sektörümüzde yeni yeni isimler yeni medya heveslileri çıktı. Gazete satanlar, satın alanlar var. Yeni televizyon kuranlar var. Ben bunların hiçbirinden yüksünmüyorum. Garipsemiyorum. Bunların gelmiş olmasından fevkalade memnunum. Çünkü biz rekabete açık, rekabete dayanıklı her türlü rekabet şartlarına uygun bir kuruluşuz. Bu arkadaşlarımız geldiğinde de rekabet artacak. Rekabet kaliteyi getireceği için biz daha da kamçılanacağız, daha güçleneceğiz, Kanal D'yi bugünkü zirvesinin daha üzerine götüreceğiz. Sizlerle beraber bunu daha ileri götüreceğimizden hiç şüphem yok’’ diye konuştu.

Aydın Doğan daha sonra, davete katılan Başbakan Mesut Yılmaz'a, bakanlara, Kanal D'deki ortağı Doğuş Grubu'na, Tekfen Grubu'nu temsil eden Feyyaz Berker ile Necati Akçağlılar'a teşekkür etti.

YENİ HABER KANALI

Daha sonra mikrofona gelen Mehmet Ali Birand, Doğan Yayın Grubu bünyesinde yeni kurulan haber kanalının duyurusunu yaptı. Taha Akyol'un yönetiminde yola çıktıklarını belirten Birand, ‘‘İnşallah Kanal D'nin ve Uğur Dündar'ın haberdeki başarılaranı biz bir parça yakalayabiliriz. Biz iddialıyız ama iddialı olmak yetmiyor tabii. Bundan 5 yıl sonra burada olduğumuzda siz karar vereceksiniz’’ dedi.

Yeni haber kanalının başına geçen Taha Akyol da, ‘‘Böyle bir gecede, Sayın Aydın Doğan'ın teşvikleri ve bize verdiği destekle, yeni haber kanalının açılacağının duyurulmasını uğurlu bir olay sayıyorum. Kanal D'nin başarısı bizim için esin kaynağı olacaktır’’ şeklinde konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!