Kanada'da 2 Türk öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Kanadada 2 Türk öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2011 11:54

KANADA’da 2 Türk, bir yemek sonrası araçlarına binmek üzereyken uğradıkları silahlı saldırıda öldürüldü.

Olay, Kanada’nın Montrel kentindeki Rosemont semtinde, 30.Cadde ve Belanger köşesindeki bir balık restoran çıkışında meydana geldi. 36 yaşındaki Osman Haybat ile koruması olduğu belirtilen 24 yaşındaki Abdullah Özkaya’ya otoparkta araçlarına binmek üzereyken kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Başından yaralanan Abdullah Özkaya olay yerinde, ağır yaralanan Osman Haybat ise kaldırıldığı hastanede öldü.

Geride 8 aylık oğlu ve 2,5 aylık hamile eşini bırakan Abdullah Özkaya, Kanada’ya 8 ay önce geldiği belirtildi. 1.5 yıllık evli olan Özkaya’nın Kanada’da para kazanarak Türkiye’de ev yaptırıp, otobüs almayı hayal ettiği belirtildi. Özkaya’nın cenaze masrafları ise Türkiye’deki ailesi tarafından karşılandı. Yıllar önce kan davası yüzünden Muş’tan kaçan ailesiyle Denizli’ye yerleşen Özkaya, bir buçuk yıl önce, 6 yıldır Kanada’da yaşayan bugünkü eşiyle evlenip, 8 ay önce göçmen olarak Montreal’e gelmiş. Bir çok işe girip çıkan Abdullah Özkaya, dil bilmediği için bir türlü istediği gibi bir iş bulamamış. Maddi sıkıntı çeken Özkaya, son günlerde, polis tarafından yakından bilinen Osman Haybat’ın ’koruması’ olarak çalışmaya başlamış. Görgü tanıkları, olay günü Özkaya’nın, Haybat’ı öldürmek isteyenlere kendini siper ettiğini söyledi.

UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPTIĞI İDDİA EDİLİYORDU

Olayda ağır yaralanan Osman Haybat kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen Osman Haybat ’ın, bir süre önce öldürülen mafya lideri Kürt Hüseyin’in yakın adamlarından olduğu iddia ediliyor. Osman Haybat evli ve iki çocuk babasıydı.

Montreal polisi, olayla ilgili olarak henüz kimsenin gözaltına alınmadığını ve araştırmalara devam ettiklerini bildirilirken olayın bir hesaplaşma olup olmadığının araştırma sonucunda ortaya çıkacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!