Kanada Suriye için yeni yaptırımlar açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Kanada Suriye için yeni yaptırımlar açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 01:18

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, ülkesinin Suriye için yeni yaptırımlar uygulama kararı aldığını açıkladı. Bakan Baird, BM Güvenlik Konseyi;nin Suriye konusunda henüz bir karar almamış olmasını da, “hayal kırıklığı" olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Başkent Ottawa;da konuşan Bakan Baird, “Suriye;deki Esad Yönetimi için, daha sert ve genişletilmiş yaptırımlara ihtiyaç var. Bunu Kanada tek başına yapamaz. Uluslararası toplumun da, bu konuda daha etkili olması lazım” dedi.

Baird, Beşar Esad, yakınları ve yönetimdeki bazı isimlerle birlikte toplam 27 kişinin Kanada sınırları içerisindeki tüm mal varlıklarının dondurulduğunu belirttiği açıklamasında, aynı kişiler için Kanada;ya giriş yasağı konulduğunu da kaydetti. Suriye ile petrol ve petrol ürünleri başta olmak üzere, her çeşit üründe ithalat, ihracaat, taşıma ya da sevkiyat gibi ticari hareketlerin yasaklandığını ifade eden Bakan John Baird, Suriye ile ticarette sağlanan her tür finansman ve yatırım desteğinin de dondurulduğunu bildirdi.

BM'YE SİTEM

Haberin Devamı

Alınan yaptırım kararlarının, askeri bir müdahaleye göre kararlaştırılmadığını hatırlatan Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, bu konuda BM Güvenlik Konseyi;nin de bir kararı olmadığına işaret etti. “Biz Esad rejimini zorlamak için üzerimize düşeni yaptık" diyen John Baird, “bu konuda BM Güvenlik Konseyi;nin henüz bir adım atmamış olması da, hayal kırıklığı sebebidir. Kanada, ABD ve AB yaptırımlar için bastırıyor ama konsey olup bitenleri ihbar bile kabul etmiyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!