Kanada’da yaşayan Türk, altı aydır kayıp

Güncelleme Tarihi:

Kanada’da yaşayan Türk, altı aydır kayıp
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2010 00:00

Kanada’nın Toronto Kenti’nde yaşayan ve altı ay önce ABD’de kaçak çalışan erkek arkadaşıyla buluşmak için evden ayrılan 33 yaşındaki Hatice Çorbacıoğlu’ndan haber alınamıyor. New York ve Toronto sokaklarına kayıp ilanları asıldı ama henüz hiçbir sonuç çıkmadı.

KANADA’nın Toronto kentindeki bir lastik firmasında çalışan Hatice Çorbacıoğlu, 13 Haziran 2009 tarihinde ABD´de kaçak olarak çalışan erkek arkadaşı Rıza Cosa ile buluşmak için otomobiliyle New York’a hareket etti. Kanada’dan ABD’ye gittiğini, oradan da İstanbul’a geçerek Cosa’nın ailesiyle tanışacağını söyleyen Hatice Çorbacıoğlu’ndan o günden bu yana haber alınamadı. Kızlarının akıbetinden endişe eden Çorbacıoğlu ailesi, Kanada’daki girişimlerinden sonuç alamayınca ABD’de kızlarının izini sürdü. Kızının erkek arkadaşı Rıza Cosa ile de telefonda görüşen baba Yusuf Çorbacıoğlu, birlikte olmadıklarını öğrenince polise kızının kayıp olduğunu bildirdi.

Kanada ve ABD’de günler süren aramalar sırasında Hatice Çorbacıoğlu’nun fotoğraflarının yer aldığı afişler de ailesi tarafından cadde ve sokaklara asıldı. Nihayet, yaklaşık 2.5 ay sonra Hatice Çorbacıoğlu’nun otomobili New York’taki JFK Havalimanı yakınlarında terk edilmiş halde bulundu. Bu gelişme üzerine soruşturma derinleştirildi, ancak bugüne kadar bir sonuç elde edilemedi. Kanada ve ABD’den ümidini kesen baba Yusuf Çorbacıoğlu ise çareyi Türkiye’ye dönüp aramalara devam etmekte buldu.

Altı aydır üç ülkede kızını aramadık yer bırakmadığını belirten baba Yusuf Çorbacıoğlu şunları söyledi: “Hatice, Interpol tarafından da tüm dünyada aranıyor. Ama bugüne kadar hiçbir haber alamadık.”

Acaba hayatta mı?

Baba Yusuf Çorbacıoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de görüştüğünü söyledi. Onlar da yardımcı olacaklarını ifade etmişler. Baba, artık kızının hayatından endişe ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!