Kan davasından kaçtı eşi tarafından vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Kan davasından kaçtı eşi tarafından vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2009 16:34

Aksaray'da önceki gün eşi tarafından başından kendi silahı ile vurularak öldürüldüğü iddia edilen Naci Sarıyıldız'ın yıllar önce kan davası nedeniyle köyünden Aksaray merkeze taşındığı öğrenildi.

Aksaray merkeze bağlı Alayhan köyünde yaşayan Naci Sarıyıldız, babasının, 25 yıl önce amcasının eşi ve oğlunu öldürmesi nedeniyle akrabaları ile aralarında husumet oluşması üzerine Aksaray'a taşındı. Sarıyıldız, kan davası nedeniyle uyurken ruhsatlı tabancasını yastığının altında tutuyordu.

Eşi Gülizar Sarıyıldız ile bir süredir sürekli kavga ettiği öğrenilen Naci Sarıyıldız'ın olaydan bir gün önce de tartıştığı eşini darp ettiği öğrenildi.

İddialara göre, Naci Sarıyıldız'ın başka bir kadınla ilişkisi olduğunu öğrenip sinirlenen eşi Gülizar Sarıyıldız, bu konuda kocası ile sık sık kavga ediyordu.

İfadelere ve polisin elde ettiği delillere göre, dün sabah yine aynı nedenle eşi ile tartışan Gülizar Sarıyıldız, kendisini darp etmeye başlaması üzerine yatak odasında yastığın altındaki ruhsatlı tabancayı alarak eşine ateş etti.

Olaya intihar süsü vermek isteyen Gülizar Sarıyıldız, evin içinde de birkaç el ateş ettikten sonra eşini öldürdüğü silahla kendisini sol omzundan vurup yaraladı.

TABANCAYI SOL ELİNE BIRAKINCA...

Silahı eşinin sol eline veren Sarıyıldız daha sonra yere yatıp sesleri duyan komşularının eve gelmesini bekledi. Olayın polise haber verilmesinin ardından Gülizar Sarıyıldız ambulansla Aksaray Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Gülizar Sarıyıldız'ın ilk ifadesini alarak olay mahallinde inceleme başlatan polis, ölen Naci Sarıyıldız'ın solak olmadığını belirleyince, hastaneye kaldırılan Gülizar Sarıyıldız'ın elinin yıkanmasına izin vermedi ve el sıvabını aldırdı.

KATIL ZANLISI KADIN TUTUKLANDI

Olayda kullanılan tabancada parmak izleri olduğu belirlenen kadının, tedavisinin tamamlanmasının ardından alınan ifadesinde her şeyi itiraf ettiği öğrenildi.

Polisteki ifadesinin tamamlanmasının ardından Aksaray Adliyesine çıkarılan Gülizar Sarıyıldız, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!