Kan davalı ailelere evlerinde sağlık hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Kan davalı ailelere evlerinde sağlık hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 14:44

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Esenyamaç Köyü'nde oturan 2 aile arasında çıkan ve 5 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kavga ardından Sualtı ile Dereboyu Mezraası'ndaki ailelerin mezradan dışarı çıkamaması üzerine, Başkale Sağlık Grup Başkanlığı'nca oluşturulan sağlık ekipleri köye gitti. Sağlık ekipleri, aileleri evlerinde, öğrencileri ise okullarında tek tek sağlık taramasından geçirdi.

Haberin Devamı

Sualtı ile Dereboyu Mezraası'nda oturan ve daha önce aralarında kız kaçırma konusunda husumet bulunan ‘Atlı' ile ‘Akkaya' aileleri, Nenehatun Mezrası'nda 8 Kasım 2009 günü yapılan düğünde bir araya gelmişti. Burada çıkan silahlı kavgada, Erdem Atlı, Yavuz, Vahdettin ve Behzat Akkaya ile Bilal Parlak ölürken 5 kişi yaralandı.

Sualtı ile Dereboyu Mezrası'nda oturan aileler arasında başlayan bu kan davası aileler, evlerinden çıkamadı. Ailelerin hastalarını doktora götürememesi nedeniyle İlçe Sağlık Grup Başkanlığı harekete geçti. Başkale Sağlık Grup Başkanı Serdar Kuzu, ekip oluşturarak Sualtı ve Dereboyu mezralarında sağlık taraması yaptırdı. Jandarmanın aldığı geniş güvenlik önlemleri altında mezralara giden sağlık ekipleri, evleri dolaşarak kan davalı aileleri evlerinde, öğrencileri okullarında sağlık taramasından geçirdi.

Haberin Devamı

Köylüler evlerinden çıkamadıkları için doktorların yazdığı reçetelerde yazılı olan ilaçlar da yine sağlık görevlileri tarafından alınarak mezradaki hastalara dağıtıldı. Kan davası yüzünden mezralarından dışarı çıkamayan köylüler, gelen sağlık ekiplerine teşekkür ederken, yetkililerden de bu kan davaksının bitirilmesi için yardım istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!