Kamyonet, kamyonun altında kaldı: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Kamyonet, kamyonun altında kaldı: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 10:56

KONYA'dan bayram tatili için memleketlerine gitmek üzere olan ve içinde 11 kişinin bulunduğu kamyonet, önündüki kamyonete arkadan çarparak altına girdi. Kamyon şoförü lastiğinin patladığını sanarak yaklaşık 300 metre gittikten sonra durdu. Kazada, kamyonette bulunan 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı, 3 çocuk yara almadan kurtuldu.

Kaza, saat 01.00 sıralarında Konya- Ankara karayolunun 39'uncu kilometresinde meydana geldi. Bayram tatili için Ankara'dan memleketleri Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne giden 28 yaşındaki Ekrem Özsoy yönetimindeki 06 KRJ 40 plakalı kamyonet, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu önünde giden 24 yaşındaki Mehmet Akif Eseroğlu yönetimindeki 06 PDJ 35 plakalı pancar yüklü kamyana arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi içinde 11 kişinin bulunduğu kamyonet, kamyonun altına girdi. Lastiğinin patladığını sandığını öne süren kamyon şoförü Eseroğlu da, yaklaşık 300 metre gittikten sonra kamyonu sağa park etti. Kamyondan indiğinde ise, kamyoneti fark etti.

Kazada, sürücü Ekrem Özsoy ile babası 50 yaşındaki Halil Özsoy, araç içinde sıkıştı. Baba ve oğul, itfaiyenin müdahalesi ile sıkıştığı yerden kurtarıldı. Sürücü Özsoy’un kuzenleri 24 yaşındaki Hüseyin Canbaz ile 17 yaşındaki Mustafa Gülgör, boyunları kırılmaları sonucu öldü.
Kazada yaralanan Ekrem Özsoy, babası Halil Özsoy, 27 yaşındaki Huriye Özsoy, 24 yaşındaki Ayşe Canbaz, 17 yaşındaki Özkan Gülgör, 16 yaşındaki Osman Fatih Cubur ambulanslarla Konya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazada, 7 yaşındaki Sıla Özsoy, 2 yaşındaki Hilal Özsoy ile Emirhan Canbaz yara almadan kurtuldu.

Kamyon şoförü Mehmet Akif Eseroğlu jandarma tarafından gözaltına alındı. Eseroğlu’nun ‘E’ sınıfı ehliyetinin olmadığı saptandı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!