Kamyon yolcu otobüsüne arkadan çarptı: 9 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Kamyon yolcu otobüsüne arkadan çarptı: 9 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 10:12

Malatya-Gölbaşı karayolunda bir kamyonun yolcu indiren otobüse arkadan çarpışması sonucu 9 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, Malatya-Gölbaşı karayolu Doğanşehir ilçesi Erkenek Mahallesi çıkışında yaşandı. İddiaya göre, Malatya’dan Adıyaman istikametine ilerleyen Mehmet Akşin yönetimindeki 01 BKD 37 plakalı otobüs yolcu indirmek için durdu. Bu sırada aynı istikamette ilerleyen Ali Osman G. yönetimindeki 27 B 48 plakalı kamyon hızla park halindeki yolcu otobüsüne arkadan çarptı.

Kazada park halindeki otobüs yaklaşık 15-20 metre sürüklenerek yol kenarındaki dere yatağına yuvarlandı. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken şoför kabininde sıkışan kamyon sürücüsü Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı kurtarma ekiplerince kurtarıldı. Kamyon sürücüsü ile birlikte otobüste bulunan yolculardan yaralanan 9 kişi 112 ambulansları ile Malatya’daki çeşitli hastanelere kaldırılırken, yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Kaza sonrası Malatya-Gölbaşı karayolunda bir süreliğine ulaşım tek şeritten sağlandı. Jandarma ve trafik ekiplerinin kaza yerinde yaptığı incelemelerin ardından her iki araç çekici yardımı ile bölgeden kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!