Kamyon denetlemeyen memura ceza verilecek

Güncelleme Tarihi:

Kamyon denetlemeyen memura ceza verilecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, son günlerdeki bol ölümlü kamyon kazaları üzerine yayınladığı genelgede, şehirlerarası karayollarında seyreden sürücülere yönelik eğitim ve sohbet toplantılarına hız verileceğini belirtti.

VİDEOLU EĞİTİM

Başesgioğlu, ‘‘Bu toplantılarda özellikle kamyon sürücülerinin sık sık tekrarladığı kural ihlalleri ve kazanın meydana geliş sebepleri ile ilgili video, slayt gibi görüntü cihazlarından da istifade edilmek suretiyle yürürlükteki ilgili mevzuat çerçevesinde kamyon sürücülerinin eğitimi sağlanacaktır'' dedi.

Başesgioğlu, genelgede, karayollarında can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren durumların önüne geçilmesi için şu önlemlerin alınmasını istedi:

Tarım işçisi vatandaşlarımızın kamyon ve traktörlerle taşındığının görülmesi halinde, trafik kanununun 65. maddesinin 4. fıkrasına göre bütün sorumluluk ve giderler araç işletenine ait olmak üzere, fazla yolcuların en yakın yerleşim birimlerinde indirilmesi ve otobüs, minibüs gibi yolcu taşımacılığına uygun bir başka taşıtla yollarına devam ettirilmesi sağlanacaktır.

Durdurulan araç başka ilden hareket etmiş ise araç ve sürücüsü hakkında yasal işlem yapılacak, ayrıca form doldurularak Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir.

SÜREKLİ KONTROL

Başka ilden hareket ettiği tespit edilen araçlar ile ilgili olarak, aracın kontrol noktasına geldiği yere kadar güzergahta bulunan görevlilerimiz hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Bu tür kontroller şehirlerin giriş ve çıkışlarında gece ve gündüz olmak üzere devamlı yapılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!