Kamuya ait okulların MEB'ye devrine onay

Güncelleme Tarihi:

Kamuya ait okulların MEBye devrine onay
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 19:13

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 5450 sayılı “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Bağlı Okulların Milli Eğitim Bakanlığına Devredilmesi ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

Kanun, kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı okullar, eğitim merkezleri ve kurslar ile bu okulların bünyesindeki döner sermaye işletmelerinin Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesini öngörüyor.

Kanun, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı okulları kapsam dışı tutuyor.

Okulların bünyesindeki eğitim merkezi ve kurslar, personel, döner sermaye, motorlu taşıtlar, taşınır ve taşınmaz mallar ile bunlara ait bütçe ödeneklerinin de Milli Eğitim Bakanlığı'na bedelsiz devredilmesini düzenleyen kanun uyarınca, Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi ile sağlık, tarım ve adalet meslek liseleri de bakanlığa geçiyor.

Haberin Devamı

Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca eleman yetiştirmek için açılmış eğitim merkezleri ve rehberlik kursları hariç, diğer kurslar bakanlığa devrediliyor.

Okulların, eğitim merkezlerinin ve kurslarının sürekli işçi kadrolarında çalışanlar, kadrolarıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek. Geçmek istemeyen işçilerin kanuni hakları kurumlarınca ödenerek, ilişikleri kesilecek.
Okulların döner sermayelerinin toplamı, 100 milyon YTL'ye çıkarılacak. Bu miktar, Bakanlar Kurulu'nca 10 katına kadar artırılabilecek. Sermaye artırımları, döner sermaye işletmelerinin yıl bilançosunda görülen karlarının üçte birinin doğrudan sermayeye eklenmesiyle karşılanacak. Döner sermaye işletme faaliyetlerinden elde edilecek karın en çok üçte biri, bu karın gerçekleşmesini sağlayan personele katkıları oranında “üretimi teşvik primi” olarak dağıtılacak. Ancak personele verilecek primin yıllık tutarı, asgari ücretin yıllık tutarından fazla olamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!