Kampusta kelepçe

Güncelleme Tarihi:

Kampusta  kelepçe
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2012 00:00

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu’nda dün sabah, yeni kayıt yaptıracak öğrencileri karşılamak amacıyla aralarında Öğrenci Kolektifi, Eğitim-Sen ve TKP’nin de bulunduğu bazı siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri stantlar açtı.

Haberin Devamı

Öğrenci Kolektifleri standında “Üniversiteye Hoşgeldin” başlıklı bildiri ile kentteki ulaşım, yurtlar, kültür ve sanatla ilgili yerlerin tanıtımını yapan rehber dağıtıldı. Öğle saatlerinde özel güvenlik görevlileri, öğrencilere, rektörlüğün stant ve pankartların kaldırılmasını istediğini, aksi halde çevik kuvvet polislerinin kampusa davet edileceğini söyledi. Öğrencilerle  güvenlik görevlileri arasında yaşanan tartışma ve arbedenin ardından Çevik Kuvvet polisleri kampusa girdi.
Üniversite öğrencilerinin arasında bulunan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı ve öğrenciler, polisi görünce, oldukları yere oturdu. Gaz maskesi takan kalkanlı çevik kuvvet polisleri oturan öğrencileri tek tek yerlerinden kaldırarak polis otobüsünün yanına götürdü. Önce üzerleri aranan yaklaşık 40 öğrenci, daha sonra kollarına kelepçe takılarak araca bindirildi. Şanlı da kelepçelendi.        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!