Kamer sadece Başbakan’a değil Topbaş’a da yakın

Güncelleme Tarihi:

Kamer sadece Başbakan’a değil Topbaş’a da yakın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2009 00:00

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a, "Ekrem Tosun kim?" diye sorarak başlattığı tartışmanın ikinci ayağının ipuçlarını verdi.

Atasay Kuyumculuk’un sahibi Cihan Kamer’in Başbakan’a yakınlığını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Kimseye şantaj yapmıyorum. Sayın Cihan Kamer, ’Ben Başbakan’la çok yakınım’ diyor. Başbakan’a yakın da Kadir Topbaş’a çok mu uzak? Hayır ona da çok yakın. Yeri ve zamanı gelince sorgulayacağız, açıklayacağız" dedi.

Başbakan Obama’ya sorsun

Balmumcu’daki Seçim Koordinasyon Merkezi’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan Erdoğan’ın Ekrem Tosun’a yönelik açıklamaları sizi tatmin etti mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Siz ABD’de oturacaksınız, bütün işlerinizi Cihan Kamer yapacak. Siz oturduğunuz yerden para kazanacaksınız. Olmaz, olmaz, olmaz. Yanlıştır, yanlıştır, yanlıştır. Başbakan gitsin bana inanmıyorsa Merkel’e, Obama’ya sorsun. Acaba oralarda böyle bir şey olursa toplum nasıl tepki verir diye sorsun. Biz o ülkelerdeki demokratik tepkinin benzerini bu ülkede görmek istiyoruz."

Topbaş’ın işine son

Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde belediye çalışanlarından adı yolsuzluğa bulaşmamış olan herkesle çalışmaya devam edeceğini belirterek, sadece Kadir Topbaş’ın işine son vereceğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, elindeki belgelerle savcılığa başvurmamasına yönelik eleştirilere de, "Türkiye’de yargı bağımsız değil. Bağımsız olmadığı için bizim söylemlerimiz savcıları harekete geçirmiyor" yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!