Kamer Genç, AKP'li Fırat'ı istifaya çağırdı

Güncelleme Tarihi:

Kamer Genç, AKPli Fıratı istifaya çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 13:45

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın istifa etmesi gerektiğini savunarak, “Sizde istifa olması için hangi suçun işlenmesi lazım” diye sordu.

Haberin Devamı

Genç, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Fırat'ın eski ortağı MENAS A.Ş'nin hayali ihracat yaptığının, Danıştay kararıyla sabit olduğunu ifade etti.
Fırat'ın, hayali ihracat ve eroin kaçakçılığı yaptığının tespit edilmesi halinde istifa edeceğini söylediğini belirten Genç, şirketin, hayali ihracat yaptığının tespit edildiğini, MENAS'ın ürünlerini taşıyan TIR'da uyuşturucu bulunduğunu söyledi. Genç, Fırat'ın, milletvekili ve genel başkan yardımcılığı “forsunu kullanarak” mahkemeye gitmediğini ileri sürerek, “Eğer Fırat milletvekili olmasaydı, uyuşturucu yakalandığında firmanın sahipleri içeri alınırdı” dedi.

Genç, Fırat'ın istifa etmesi gerektiğini savunarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a “Sizde istifa olması için hangi suçun işlenmesi lazım?” diye sordu.
Yargıyı da göreve çağıran Genç, “Fırat'ın suçunu zaman aşımına uğratan bürokratlar hakkında ne yapılıyor? Bu kişiler hakkında cezai işlem yapılmalıdır” dedi.
Genç, Deniz Feneri Derneği olayının da “uyutulmaya” çalışıldığını savunarak, bunu unutturmayacaklarını ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!