Kalplerine gömdüler

Güncelleme Tarihi:

Kalplerine gömdüler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2003 01:52

Trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu, Ankara ve Denizli'de düzenlenen törenlerin ardından, ‘baba ocağı’ Aydın'ın Söke İlçesi'nde alkış ve tekbir sesleriyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

Yazıcıoğlu'nun daha önce görev yaptığı Denizli, Tokat, Erzincan ve Aydın illeriyle kaymakamlık yaptığı ilçelerden çok sayıda vatandaş tören için otobüslerle Söke'ye geldi. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in yanı sıra milletvekilleri, çevre il ve ilçelerden vali, belediye başkanı ve kaymakamlar da katıldı.

CAMİYE SIĞMADILAR

Yazıcıoğlu
'nun önceki akşam Söke İlçesi'ne getirilen cenazesi dün saat 12.15'te kardeşi Said Yazıcıoğlu ve yakınları tarafından Devlet Hastanesi morgundan alındı. Yazıcıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı, çiçeklerle donatılmış tabutu, polis tören mangası ve vatandaşların omuzlarında cenaze namazının kılınacağı Koca Cami'ye getirildi. Cami avlusunun kalabalığı almaması nedeniyle çok sayıda vatandaş, cenaze namasını cadde ve sokaklarda namaz kıldı. Yazıcıoğlu'nun tabutu, daha sonra tekbirler eşliğinde camiden çıkarılarak annesinin yaşadığı evin önüne getirildi.

FIRAT SUYU DÖKÜLDÜ

Cenaze daha sonra Zafer Sokak'taki Yazıcıoğlu ailesinin evinin önüne getirildi. Anne Fatma Yazıcıoğlu, tabuta sarılıp ağladı. Yazıcıoğlu'nun eşi Meryem Yazıcıoğlu, kızkardeşi Selma Özcan da gözyaşlarına boğuldu. Duaların ardından Yazıcıoğlu'nun cenazesi Söke Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Defin törenine de binlerce vatandaş katıldı. Recep Yazıcıoğlu'nun mezarına, kendisiyle özdeşleşen Erzincan'dan getirilen Fırat Nehri suyu döküldü, Erzincan toprağı bırakıldı.

Binler uğurladı

Yazıcıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, binlerce vatandaşın omuzlarında cenaze namazının kılınacağı camiye getirildi. Oğlu Recep Yazıcıoğlu'nun öldüğünü öğrenince ‘‘Beni bir Recep ayında sevindirmişti. Yine bir Recep ayında üzdü’’ diyen 85 yaşındaki anne Fatma Yazıcıoğlu, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadı. Anne, cenaze evlerinin önüne getirilince tabuta sarılıp gözyaşlarına boğuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!