Kalp uzmanının kalbi gece koşarken durdu

Güncelleme Tarihi:

Kalp uzmanının kalbi gece koşarken durdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2001 02:01

Koyu Galatasaray taraftarı olan ve son dakikada gelen Roma gölüne çok üzülen Doç. Dr. Bayram Korkut, maç sonrası yaptığı koşuda kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

SELÇUK Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi, evli ve bir çocuk babası Doç. Dr. Bayram Korkut (39), önceki akşam iftardan sonra, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray-Roma maçını izledi. Koyu Galatasaray taraftarı olan Doç. Dr. Korkut, uzatma dakikalarında rakip takımın attığı beraberlik gölüne çok üzüldü. Doktoru, hemşire eşi Mine sakinleştirmeye çalıştı.

Kaldırıma yığılıp kaldı

Her akşam bir saat koşan Doç. Dr. Korkut, yine spor yapmak için saat 23.45 sıralarında eşofmanlarını giyip sokağa çıktı. Evinin bulunduğu Nalçacı Caddesi'ne koşuya başlayan Doktor, fenalaşarak kalp krizi geçirdi ve Vakıflar Bankası önünde bir anda kaldırıma yığılıp kaldı. Ambulansla Numune Hastanesi'ne kaldırılan Doç. Dr. Korkut, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Eşinin kriz geçirdiğini duyarak hastaneye koşan hemşire Mine Korkut, gözyaşlarına boğuldu.

Riski dikkate almadı

Doç. Dr. Bayram Korkut, dün görev yaptığı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde düzenlenen törenden sonra gözyaşları arasında toprağa verildi. Kirli havada ve geceyarısı koşmanın sağlık açısından zararlı olduğunu belirten uzmanlar, kendisi de bir kalp uzmanı olan Doç. Dr. Korkut'un bu riski dikkate almaması nedeniyle yaşamını yitirdiği görüşünde birleşti.

UZMANLAR UYARIYOR

Tok karına koşu hayati risk taşır

SELÇUK Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Gök: Yararlı olan sabahları aç karına yapılan sportif aktivitelerdir. Bu koşu veya egzersiz olabilir. Ancak, tok karnına ve iftar sonrası yapılan spor kalp ve sağlık açısından tehlikeler taşır, risktir.

SELÇUK Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu öğretim üyesi Yardımcı Doç. Dr. Hasan Akkuş: Özellikle tok karınla koşulmaması gerekir. Dolu mide ile yapılan koşular hayati risk taşır. Ayrıca temiz havada koşulmalıdır. Kirli hava, koşan bir insanı yürüyenden 20 kat daha etkiler. En uygun koşu sabah yapılandır.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!