Kalp krizine karşı B vitamini

Güncelleme Tarihi:

Kalp krizine karşı B vitamini
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bilim adamları, folate (folik asit) ve B vitaminlerinin, kalp krizi riskini önlediğini saptadı. Daha önceki araştırmalarda, kanda amino asit yükselmesinin kalp krizi riskini artırdığı belirlenmişti.

Araştırmacılar, folik asit, B12 ve B 6 vitaminlerinin, kandaki homosistein seviyesini düşürerek, kalp krizi riskini önlediğini belirtti.

ABD ve Kanada'da 10 ayrı tıp merkezinde 491 kişi üzerinde yapılan araştırmalarda, bir grup alıştığı şekilde besin almaya devam etti, diğer gruba ise ABD'de insanlara günlük tavsiye edilen ölçüde folik asit, B6 ve B12 vitaminleri verildi.

ABD'de yaşayan insanların, folik asit gereksiniminin bir kısmını, besin değeri artırılmış unlu ve hububatlı yiyeceklerden sağladıkları belirtildi.

Bilim adamları, folik asiti vücudun ürettiğini, fakat vücut tarafından çok çabuk tüketildiği için dışarıdan alınmasının gerekli olduğunu kaydediyor. Hamile kadınlarda folik asit eksikliğinin düşüklere ve sakat doğumlara yol açtığı biliniyor.

Folik asit, kuşkonmaz, yeşil fasuyle ve katı pişirilmiş yumurtada bulunuyor. Balık, et ve süt bol miktarda B12 vitamini içeriyor.

Muz ve fırında pişirilmiş patates zengin B6 vitamini içeriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!