Kalos, ’Aveo’ oldu Avrupa’da 25 binlik satış hedefi kondu

Güncelleme Tarihi:

Kalos, ’Aveo’ oldu Avrupa’da 25 binlik satış hedefi kondu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 00:00

’Aveo’ ismini alan yeni Kalos Sedan, Avrupa pazarı için GM mühendisleri tarafından geliştirilen ve tasarlanan ilk Chevrolet modeli olma özelliğine sahip. Türkiye’de Mart ayı başında piyasa çıkacak Aveo Sedan, çocuklu aileleri hedefleyen ’Her gün için otomobil’ sloganıyla satılacak. Kalos Hatcback ise aynı isimle satılmaya devam edecek.

Geçtiğimiz hafta Slovenya’da uluslararası lansmanı yapılan Aveo, Kore’deki yeni GM Tasarım Merkezinde tasarlanmış ilk otomobil unvanına sahip. Kompakt sedan model aynı zamanda, Avrupa’ya 2006 yılında gelecek olan iki yeni modelin öncüsü ve yıl içerisinde ilk kez dizel motorları da sunacak olan bir ürün atağının da başlangıcını simgeliyor.

Özellikle çocuklu aileleri hedefleyen Aveo, sadece boyutlarına bakıldığında, yeni görünümüyle önceki modeline göre önemli ölçüde büyümüş. Uzunluğu 75 milimetre artarak, 4 bin 310 milimetreye yükselen aracın, genişliği 40 milimetre artışla 1710 milimetreye, yüksekliği ise 10 milimetre artışla 1505 milimetreye yükselmiş. Aracın yeni tasarım çizgisinin en görünür ifadesi otomobilin ön kısmında bulunuyor. Motor kaputunun içine doğru iyice çekilmiş üç boyutlu farlar ve ön kanatçıklar ile geniş krom bantlara sahip ızgara tasarımında öne çıkan özellikler arasında.

İç mekanı da genişleyen aracın bagaj hacmi ise 20 litre artarak 400 litreye ulaşmış. Arka koltuk arkalığını yatırarak düzleştirdiğinizde ise bu kapasite daha da artıyor. Aveo’da gösterge paneli, tamamen yeniden tasarlanmış. Panel, dört krom çerçeveli yuvarlak gösterge ile hava çıkışlarına, tamamen entegre bir ses ünitesine ve klima için geniş ve kullanımı kolay döner düğmelere sahip bir orta konsoldan oluşuyor.

İKİ BENZİNLİ MOTOR

Chevrolet Aveo Sedan için iki adet dört silindirli benzinli motor seçeneği bulunuyor. 1.2 litrelik motor 72 beygir güç üretirken, 4 bin 400 devirde 104 Nm maksimum tork değerine ulaşıyor. Standart olarak beş ileri düz şanzıman ile pazara sunulacak Aveo Sedan 1.2, sıfırdan 100 kilometreye 13.7 saniyede ulaşırken, otomobil saatte 157 kilometre maksimum hıza çıkıyor. Ortalama yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 6.4 litre. 1.4 litrelik motor ise beş ileri düz şanzımana alternatif olarak dört ileri otomatik şanzımana da sahip. 94 beygir güç üreten motor, saatte 176 kilometre maksimum hıza ulaşırken, düz şanzımanla 100 kilometrede 6.7 litre, otomatik şanzımanla ise 7 litre yakıt tüketiyor.

HEDEF PAZARLAR

Chevrolet, otomobil pazarının henüz gelişmekte olduğu ve birçok ailenin tek bir otomobile sahip olmak için bile çok çalışmasının gerektiği ülkelerde, özellikle Aveo Sedan için iyi bir gelecek görüyor. Bu nedenle Chevrolet pazarlama uzmanları, Rusya, Macaristan, Polonya, Türkiye, İspanya ve Güneydoğu Avrupa diye adlandırılan bölgenin Aveo Sedan için ana pazarlar olmasını bekliyorlar. Yeni Chevrolet Aveo Sedan tüm dünyada 120 ülkede satılacak. Avrupa pazarı için 2006 yılı satış hedefi ise 25 bin adet olarak belirlenmiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!