Kalıcı konutlar yarım kaldı

Güncelleme Tarihi:

Kalıcı konutlar yarım kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2001 14:17

Düzce`de, Sallar, Nalbanoğlu ve Kacıkoğlu mevkilerinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yaptırılan 8 bin konuttan, 12. bölgede bulunan Unimak firmasının inşa ettiği 512 adet daire, hak sahiplerine anahtarları teslim edilmesine rağmen bitirilemedi.

Haberin Devamı

Kalıcı konut alanlarından 12.bölgede, Unimak firmasının üstlendiği 512 konutun altyapısı ve daire içi donanımları bitirilemedi. Hak sahipleri, kura çekip konutlarının anahtarlarını teslim almalarına rağmen 4 aydır evlerine yerleşemediklerinden yakındılar. Hak sahipleri, yarım kalan dairelerin bitmiş kısımlarının bakımsızlıktan çürüyüp, kapı ve pencerelerin rüzgardan koptuğunu ve evlerin içine su dolduğunu belirttiler.

Müteahhitin yarım bıraktığı konutları tamamlamasını isteyen hak sahipleri, "Prefabrike konutlarda oturuyoruz. Valilik, anahtarlarını teslim alanların prefabrikelerden çıkarılacağını açıkladı. Bizlerin daireleri tamamlanmadı, nereye gideriz?" diye konuştular.  İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü yetkilileri, müteahhitle görüşüp, 12. bölgedeki sıkıntının en kısa zamanda giderilmesine çalışılacağını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!