Kalbimizde yaşayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Kalbimizde yaşayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2016 20:57

Kayseri’deki terör saldırısında şehit düşen askerler için dün gözyaşları içinde uğurlama törenleri yapıldı. Cenaze törenlerine onbinlerce kişi katıldı. Ankara’daki törende Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şehit yakınlarıyla el ele verdi. Türkiye’nin dört bir yanındaki cenaze törenlerinde teröre lanet yağdı.

Haberin Devamı

ANKARA: Terhisine 24 gün kala şehit düşen 20 yaşındaki Piyade Er Yunus Emre Duran için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şehit erin babası Mahmut Duran ile yanyana saf tuttu. Tören sonunda top arabası üzerinde şehidin naaşının geçişi sırasında da şehit er Yunus Emre Duran’ın babasının bir elini Başbakan Yıldırım diğer elini de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tutarak teselli etti. Ankaragücü taraftarı olduğu öğrenilen şehit piyade erin bir arkadaşı, baba Mahmut Duran’a mezara konulması için bir atkı verdi. Şehit babası atkıyı omuzuna aldı. Şehit Piyade Er Yunus Emre Duran’ın naaşı Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Kalbimizde yaşayacaklar

İSTANBUL: Çavuş Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren için Pendik’teki 15 Temmuz Şehitler Camisi’nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine şehidin babası Arif, annesi Gül, kardeşleri Gökhan ve Göknur ile yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi de katıldı. Ağaçyetiştiren, Aydıntepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

KOCAELİ: 21 yaşındaki Onbaşı Abdulsamet Özen’in cenazesi, Kocaeli’nin Körfez ilçesindeki baba evinin önüne getirilerek helallik alındı. Şehidin babası Hüseyin Özen, annesi Hayriye Özen, 2 kardeşi ile yakınları güçlükle ayakta dururken, evin önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi tekbirler getirerek şehidin cenazesini karşıladı. Kandıra ilçesindeki Süllü Köyü Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından askeri tören gerçekleştirildi. Vatandaşlar dev Türk bayrağı açarak, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “Vatan sana canım feda” şeklinde slogan attı.

DENİZLİ: Şehit Sıhhiye Er Hasan İlhan, memleketi Denizli’de son yolculuğuna uğurlandı. Pamukkale ilçesindeki Delikliçınar Yeni Cami’de yapılan törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, şehidin babası Süleyman İlhan ile annesi Hanife İlhan’a başsağlığı dileyerek aileyi teskin etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Kalbimizde yaşayacaklar

ÖLMEDİM DEYİVER

AFYONKARAHİSAR: 20 yaşındaki Sıhhiye Er Kamil Tunç’un cenazesi, memleketi Afyonkarahisar’ın Hocalar ilçesinde son yolculuğuna
uğurlandı. Tabuta sarılan anneanne Elif Yıldırım, “Kamil, yavrum, gözlerinle bakıp dururdun bana yavrum. Yaktın beni yavrum, ciğerlerime köz
döktün. Çık örtünün içinden. İyi oluverdim
deyiver, ölmedim deyiver, gücün yetmiyor mu? Yırt kefenini geliver” diye ağıt yaktı.Gözyaşlarına boğulan Gonca Gülhan da sözlüsünün tabutunu öptükten sonra şehidin arkadaşlarına “Hani gelirdi, bir şey olmazdı, ölmezdi” dedi. Tabuta sarılan baba İsmail Tunç, oğlunun fotoğrafını öptü.

Haberin Devamı

ADANA: Komando Onbaşı Mustafa Cihan, Adana’nın Hasanbeyli ilçesine bağlı Karayiğit köyünde uğurlandı. Baba evinde helallik alınması sırasında anne Yasemin Cihan, “Son bir defa görüp koklasaydım” diye ağladı.

İZMİR: Er Serdar Amak için İzmir’in Menemen ilçesinde tören düzenlendi. Yıllar önce Muş’tan Menemen’e gelip yerleşen Arif Amak, “Her cuma bizi arar konuşurduk. Dün de saldırı haberini televizyon öğrendikten sonra telefonundan aradık. Kendisine ulaşamadık” dedi.

2 CENAZE TÖRENİ BUGÜN

Terhisine 53 gün kala şehit olan Piyade Çavuş 20 yaşındaki Arif Tuğ bugün Erzurum’da, İstihkam Er Uğur Korkmaz Rize’de toprağa verilecek.

Omuz omuza

PİYADE Er Yunus Emre Duran için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camisi’ndeki cenaze törenine Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Tuğrul Türkeş ile çok sayıda bakan, milletvekili, kuvvet komutanları ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Kalbimizde yaşayacaklar

BİR AY SONRA EVLENECEKTİ

KAYSERİ’deki hain terör saldırısında şehit olan ve dün İstanbul’dan gözyaşları içinde uğurlanan Piyade Çavuş Fehmi Barçın’ın terhisine 20 gün kalmıştı. 35 gün sonra evlenecekti. Askere giderken nişanlısı Elif Özcan ile birlikte çektirdiği fotoğrafın altına, “Gidişim güzel ve hüzünlüydü ama dönüşüm güzel ve senin sayende mutluluk olacak, seni çok seviyorumm herşeyimmm” yazmıştı.

Sigortacılık yapan ve askere gitmeden önce nişanlanan 23 yaşındaki şehit Piyade Çavuş Fehmi Barçın’ın cenazesi, dün önce Bayrampaşa’daki baba evine getirildi. Bu sırada babası Bahri Barçın, annesi Ayşe Barçın ile nişanlısı Elif Özcan fenalaştı. Şehidin cenazesi, alınan helallik ve okunan duaların ardından Bayrampaşa Kocatepe Ulu Camisi’ne götürüldü. Burada şehidin ablası ve nişanlısı tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Kalbimizde yaşayacaklar

Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, bazı ilçe belediye başkanları, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı. Vatandaşlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” ve “Vatan sana canım feda” sloganları attılar. Şehit Barçın, cenaze namazı sonrası Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi. ( Aziz ÖZEN / İSTANBUL )

Kalbimizde yaşayacaklar

SULTANIM ASKER KINAMI YAKTI...

KAYSERİ’deki terör saldırısında şehit olan Raşit Yücel’in eylül ayında Burdur’daki acemi birliğine gitmeden önce düzenlenen asker uğurlamasında annesinin kına yakarken çekilen fotoğrafı yürekleri burktu. Raşit Yücel, bu fotoğrafı ‘Sultanım, asker kınamı yaktı. Hayırlısı artık. Burdur merkez” yazarak sosyal medya hesabından paylaştı. Şehit Raşit Yücel, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi.

ÇİFTE ACI

ŞEHİT Piyade Onbaşı Ahmet Taş ve Muhammed Ali Ocak, Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı. Çiçekdağı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı. Şehit Ahmet Taş, Çiçekdağı Bağlarbaşı Mezarlığı’nda, Muhammed Ali Ocak ise Yozgat’ın Yerköy ilçesi Kale Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şehit Ahmet Taş’ın babası Osman Taş, “7 ay Doğu’da görev yaptı, her gün endişe içinde bekliyorduk. Kayseri’de böyle bir olayın olacağını hiç düşünmemiştik” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Kalbimizde yaşayacaklar

ÜŞÜME ANNEM

ŞEHİT istihkam er 21 yaşındaki Kenan Döngel’in naaşı, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından Sinop’a gönderilirken annesi Şehime, babası Özcan, erkek kardeşi Mertcan Döngel, taziyeleri kabul etti. Bu sırada askerler, şehidin annesi Şehime Döngel’in ayağındaki ayakkabıların su aldığını ve ayakları ıslandığı için üşüdüğünü fark etti. Annenin ayaklarını havlularla saran askerler, yarım saat içinde bot ve çorap alarak, şehidin annesine giydirdi. Aynı şekilde şehit yakınlarının soğuktan üşüdüğünü fark eden yetkililer, askeri montlarını çıkararak, akrabalarına verdi. Şehidin küçük kardeşi 4 yaşındaki Rivanur Döngel de bir yakınının kucağında, son kez ağabeyinin tabutuna dokundu. İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Döngel’in Türk bayrağına sarılı tabutu, vatandaşlar tarafından tekbirler eşliğinde cenaze aracına taşındı. Şehit Döngel’in naaşı, toprağa verilmek üzere Sinop’a gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!