Kalbimiz sizinle

Güncelleme Tarihi:

Kalbimiz sizinle
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya, zihinsel yetersiz ve spastik özürlü çocuklar için kucak açtı. Dünya Özürlüler Günü'nde Vali Dokuzoğlu, özürlülere plaj müjdesi verdi.

DÜNYA Özürlüler Günü dolayısıyla kendisini ziyarete gelen çocuklara Antalya Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu özel ilgi gösterdi ve özürlüler için bir plaj sözü verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Bekir Kumbul'un eşi Ayşe Kumbul da rehabilitasyon eğitimi gören çocuklar için eğlence düzenledi.

HEMEN ÇÖZECEĞİM

Antalya Spastik Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören özürlü çocuklara, Vali Dokuzoğlu, ‘‘Sizler için ne gerekiyorsa yapılacak’’ dedi. Tekerlekli sandalyedeki bir çocuk, ‘‘Kuma saplanıyoruz. Bizim için bir alan tahsis edin’’ dedi. Dokuzoğlu, ‘‘Bu sorunu hemen çözeceğim’’ sözü verdi.

RESTORANDA EĞLENCE

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Antalya Şubesi Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören 83 çocuk Deniz Restaurant'taki eğlencede, hünerlerini ortaya koydular. Fotokopide çoğaltılan paraları, arkadaşlarına atan çocuklar, senede bir gün de olsa hatırlanmanın keyfini çıkardılar.

Yurt dışından gönüllü anne

Özürlü çocuklarla yakından ilgilenmeleriyle tüm dikkatleri üzerine çeken Alman İna Blume ile Danimarkalı Rikke Jensen'de eğlenceyi izleyen annelerin büyük sempatisini topladılar. Bu iki yabancı öğrencinin vakfın Rehabilitasyon Merkezi'nde staj yaptıkları ve üç hafta süreyla Antalya'da kalacakları öğrenildi.

MUTLULUK HAKLARI Dünya Özürlüler Günü nedeniyle yapılan eğlence programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul’un eşi Ayşe Kumbul, çocuklarla birlikte coşup oynadı. Düzenlenen eğlencede öğrendikleri dansları sergileyen özürlüler, daha sonra böyle mutluluk pozu verdiler.

VALİDEN ŞEFKAT

Valiliğe bağlı rehabilitasyon merkezinde 76 spastik çocuk tedavi ve eğitim görüyor. Çocuklarla tek tek ilginenen Vali Dokuzoğlu, onların sorunlarını dinlerken birara gözleri daldı, yine de gülümseyerek el sıktı.Fotoğraf: Kadir ZENGİN /DHA Fotoğraf: Öner ŞAN/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!