Kalbi delik kız öğrenci sınıfta fenalaşıp öldü

Güncelleme Tarihi:

Kalbi delik kız öğrenci sınıfta fenalaşıp öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 12:48

MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Pınarköy'de oturan, 6 çocuklu Çakır ailesinin maddi durumları iyi olmadığı için tedavi ettiremedikleri kalbi delik 15 yaşındaki kızları Özlem, okul arkadaşlarının gözleri önünde bayılıp hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. 8 yıl önce de parasızlık yüzünden bir çocuklarını evlatlık verdiklerini anlatan acılı baba 39 yaşındaki İsmail Çakır, “Özlem'in kalbinin delik olduğunu daha 2 aylıkken biliyorduk. Ancak paramız olmadığı için ameliyat ettiremedik. Özlem gözümüzün içine baka baka gitti, parasızlığın gözü kör olsun” dedi.

Haberin Devamı

Pınarköy'deki dramatik olay, pazartesi günü Pınar İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İsmail ve Mukaddes Çakır'ın kalbi delik kızları Özlem Çakır, okulda nöbetçi olduğu için müdür tarafından 6-A sınıfına aşı yapılacağı duyurusunu ulaştırmak için görevlendirildi. Bu sınıfa gidip duyuruyu okumaya başlayan Özlem Çakır, aniden düşüp bayıldı. Düşerken başını kapıya çarpan Özlem, sınıftaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Fatih Özcan ile diğer öğretmenler tarafından otomobille Beyobası Beldesi Sağlık Ocağı'na götürüldü. Buradan Köyceğiz Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Özlem Çakır, yolda hayatını kaybetti.


7 metrekarelik, tek odalı derme çatma bir evde, çocukları Aykut (18), Özlem (15), Salih (14), Aytekin (13) ve Emrah'ın (10) yanı sıra anneanne Hatice Acar (75) ile birlikte hayatlarını sürdüren yoksul Çakır çifti, Özlem'in ölüm haberini alınca gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı


Hayatının baharında dünyaya veda eden Özlem, aynı gün ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına mütakip Pınarköy Köyü'nde ailesi ve arkadaşlarının da katıldığı törenle gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Özlem'in sınıfında ise oturduğu sıraya arkadaşları tarafından çiçekler ve fotoğrafı konuldu.

AMELİYAT ETTİREMEDİLER

Geçici işlerde çalıştığını ve aldığı çok düşük ücretlerle 8 nüfuslu ailesine bakmakta zorlandığını anlatan acılı baba İsmail Çakır, Özlem'in kalbinin delik olduğunu henüz 2 aylıkken rahatsızlığı sonucu doktora götürdüklerinde öğrendiklerini aktardı. Ancak parasızlık yüzünden Özlem'i tedavi ettiremediklerini söyleyen şu an Marmaris'te bir otelde kat görevlisi olarak çalışan baba Çakır, “Bazı doktorlar kalpteki deliğin zamanla kapanacağını söyledi. Biz de kızımızı büyük kentlerdeki hastanelere götürüp doğru düzgün baktıramadık, ameliyat ettiremedik. Bırakın ameliyatı, köyden ayrılmaya bile paramız yok. Yeşil kartla hayatımızı sürdürüyoruz, herkes benim elime bakıyor. Benim de işim gücüm yok, nerede ne iş bulursam onu yapıyorum. Özlem'i paramız olmadığı için ameliyat ettiremedik. Gözümüzün içine baka baka gitti, parasızlığın gözü kör olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

DÜZELİR DEMİŞLER

Anne 42 yaşındaki Mukaddes Çakır da bazı doktorların “iyi bakabilirseniz kalbi düzelir” şeklindeki ifadelerini hiç unutamadığını anlatırken, “Nasıl ve neyle bakacaktık ki? Biraz daha büyüdüğünde ameliyatla da düzelir demişlerdi. Götüremedik doktora. Ağrısı varsa bile söylemezdi. Her seferinde ‘anne bir yerim ağrımıyor, orada doktorun masasında öleceğime burada sizin yanınızda ölmek istiyorum’ derdi. Onu duyunca ben bin kez ölürdüm. Yoksulluğun gözü kör olsun” dedi.

DERSİ BÖLDÜĞÜ İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Öğrencilerden Gökhan Atadeniz (13) olayı, “Özlem sınıfımıza gelip kapıyı kapadıktan sonra öğretmenimizden dersimizi böldüğü için özür diledi. Sonra elinde aşı olacakların listesinin bulunduğu kağıdı öğretmeninize uzatırken birden bire yere yığıldı” diye anlatırken, Müdür Ömer Tini ise Özlem'in okulda çok sevilen, sessiz ancak sosyal ilişkileri iyi olan bir öğrenci olduğunu, ölümünün herkesi derinden sarstığını söyledi.

Haberin Devamı

EVLATLIK VERMİŞLER

Öte yandan, Çakır ailesinin bir başka dramatik hikayesi de yürekleri burktu. Çok sevdikleri kalbi delik kızlarını, parasızlık yüzünden ameliyat ettiremeyip toprağa veren Çakır ailesinin, bugün 8 yaşında olan oğulları Necati'yi de henüz 2 aylıkken bakamayacaklarını düşünüp komşularına evlatlık verdiği ortaya çıktı. En küçük çocukları olan Necati'yi istemeye istemeye komşularına verdiklerini belirten baba İsmail Çakır, “Ama o şimdi çok mutlu. Yeni yuvasında rahat ve okuluna rahatça gidebiliyor. Adını da değiştirdiler, Ali yaptılar. Ama onu istediğimiz zaman görebiliyoruz” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!