Kahveye patlayıcı yerleştirilmek istendi

Güncelleme Tarihi:

Kahveye patlayıcı yerleştirilmek istendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2007 18:00

RİZE'nin Güneysu İlçesi'ne bağlı Adacami Köyünde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler girdikleri bir kahveye patlayıcı yerleştirmek istedi. Bu kişiler, fünye patlayınca kaçtı.

Haberin Devamı

Olay, cumartesi gecesi Rize'nin Güneysu İlçesi Adacami Köyü'nde D.K. tarafından işletilen Adacami Kültür Kıraathanesi'nde meydana geldi. Gece geç saatlerde camı kırarak içeri giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, masa üzerinde bulunan 55 ekran televizyonun alt kısmına patlayıcı madde yerleştirerek fünye ile patlatmak istedi. Ancak, düzenek tam yerleştirilemediği için sadece fünye patladı. Jandarma, televizyon ve masada küçük hasar olduğunu kahvede poşet içerisinde 70 gram patlayıcı madde ile düzenekte kullanılan fitil, bant parçaları ve patlama esnasında oluşan patlayıcı artıkları bulunduğunu açıkladı.

İfadesine başvurulan kahve işletmecisi D.K., kendisine 22 Temmuz seçimleri sonrasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın taklit imzasını taşıyan bir zarf geldiğini ve zarf içerisindeki mektupta “22 Temmuz seçimlerinde girmiş olduğum iddiayı kaybettim. Bundan dolayı Muğla açıklarından Rodos'a yüzme yarışması düzenlenecektir. Davetlisiniz” yazılı olduğunu söyledi. Soruşturmanın sürdürüldüğü kaçan saldırganların aranmasına devam edildiği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!