Kahramanmaraş'ta 145 kişi düğün yemeğinden zehirlendi

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta 145 kişi düğün yemeğinden zehirlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2006 12:34

Kahramanmaraş'ta, dün akşam düğün yemeğinden 145 kişinin zehirlendi.

Abdulhamithan Mahallesi Muhtarı Selahattin Solucak'ın oğlunu evlendirdiği düğünde, ikram edilen dana eti ile hazırlanmış pilav, cacık ve salatayı yedikten sonra rahatsızlanan ve hastanelere kaldırılanların sayısı gece geç saatlerde 145'e ulaştı.

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi, Yenişehir Devlet Hastanesi, Kahramanmaraş Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde müdahale edilen ve gıda zehirlenmesi geçirdikleri belirlenen 75 kişi, çeşitli hastanelerde yapılan ilk müdahalenin ardından evlerine gönderildi. Hastanelerde, hala gözetim altında 70 kişi bulunduğu ifade edildi.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç,  hastanelerde gözetim altında tutulanların sağlık durumlarının iyi olduğunu, bu kişilerin sağlık durumunun hastanelere başvurdukları andan itibaren dikkatle izlendiğini ve gereken tedavi uygulamalarının titizlikle yapıldığını söyledi.

Düğünde konuklara ikram edilen pilav, cacık ve salatadan analiz için numuneler aldıklarını ve Ankara Hıfzısıhha Laboratuvarına gönderdiklerini kaydeden Güvenç, kesin zehirlenme nedeninin burada yapılacak tahliller sonucunda anlaşılabileceğini bildirdi.

Öte yandan, dün geceden bu yana gözetim altında tutulan 70 hastanın ise bugün taburcu edilmelerinin beklendiği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!