Kahraman kaptana üç öpücük

Güncelleme Tarihi:

Kahraman kaptana üç öpücük
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 01:35

Pazar günü İtalya’da batan Türk yük gemisinin kaptanı ve bir mürettebatı toprağa verildi. Cenazede kaptan Murat Kantoğlu’nun eşinin tabutunu kendi ve iki çocuğu adına üç kez öpmesi yürek burktu.

Haberin Devamı

İTALYA'nın Ravenna Limanı açıklarında pazar sabahı Belize bandıralı bir gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk yük gemisini terk etmeyince can veren kaptan Kamil Murat Kantoğlu (41) İzmir'de toprağa verildi. Kaptan Kantoğlu'nun eşi Mehtap Kantoğlu (39), "Kocamla gurur duyuyorum. Ağlamayacağım, o bizi asla böyle görmek istemezdi. Dimdik ayaktayım aşkım, dimdik ayaktayım" dedi.

KADERLERİ DE AYNI

İki çocuk babası Kantoğlu, törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Kaptan Kontaoğlu'yla aynı gemide görevli usta denizci arkadaşı Zeynel Üstün'ün (46) yakını Ulvi Üstün de cenazeye katıldı. Üstün “Zeynel uzun zamandır gemilerde çalışıyordu, usta denizciydi. Kendisi bekârdı, Murat kaptanın da çocukluk arkadaşıydı, kaderleri de aynı oldu” dedi. ‘Gökbel’ isimli yük gemisinde hayatını kaybeden Emrah Karadaş (27) da memleketi Ordu’nun Ulubey ilçesinde toprağa verildi. Gemiden 5 Türk mürettebat kurtarılırken, 4 Türk halen kayıp.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!