Kahire'de kanlı Pazartesi

Güncelleme Tarihi:

Kahirede kanlı Pazartesi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 08, 2013 07:38

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Cumhuriyet Muhafızları Karargahı'na girmeye çalışan Mursi yanlılarının üzerine ateş açıldı. Sağlık yetkilileri, olayda 51 kişinin öldüğünü bildirdi. Adli Mansur liderliğindeki geçici Mısır hükümeti adına ilk açıklama bugün cumhurbaşkanlığı yardımcılığına atanan Muhammed el Baradey'den geldi.

Haberin Devamı

Mısır'da ordunun yönetime el koymasından sonra Müslüman Kardeşler'in organize olup, darbeye karşı direniş gösterilerine başlamasıyla artan gerginlik devam ediyor.


KAHİRE KAN GÖLÜ / HÜRRİYET TV

DAVUTOÄžLU: MISIR'DAKÄ° KATLÄ°AMI KINIYORUM

/images/100/0x0/55eb6997f018fbb8f8bf738b
Askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan Mursi'ye destek için başkent Kahire'nin Nasır semtindeki Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı'nda toplanan göstericiler, dün akşam saatlerinde devrik liderin gözetim altında tutulduğu öne sürülen Cumhuriyet Muhafızları Karargahı'na yürüme kararı almıştı.

Haberin Devamı
İŞTE MISIR'DAKİ SAHRA HASTANESİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

SABAH NAMAZI SIRASINDA
Sabah namazı sırasında bir grup göstericinin karargaha girmek için tel örgüleri zorlaması üzerine askerler ateş açtı.

KAHÄ°RE'DE KANLI PAZARTESÄ° / FOTO GALERÄ°

Çıkan çatışmada hayatını kaybedenlerin sayısı konusunda şu ana kadar çelişkili açıklamalar geldi.

Sağlık yetkilileri olayda 51 kişinin öldüğünü açıkladı. Mısır devlet televizyonu 42 kişinin hayatını kaybettiğini bildirirken, Müslüman Kardeşler Sözcüsü Gehad el Haddad olayda Mursi yanlısı 37 kişinin öldüğünü belirtti. Çatışmalarda 435 kişinin de yaralandığı belirtildi.

 

’KANLI PAZARTESİ’DEN İLK GÖRÜNTÜLER

 

ORDU "TERÖRİSTLER" DİYOR
Mısır Ordusu'ndan yapılan açıklamada, "silahlı teröristlerin" bu sabah saatlerinde kışlayı basmaya çalıştığı ve çıkan çatışmada bir komutanın öldüğü, 40 askerin de yaralandığı belirtildi. İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan bir ordu yetkilisi ise beş göstericinin öldüğünü söyledi.

Kahirede kanlı Pazartesi

Kahire'deki bir hastanede morgda yer kalmayınca binanın deposu geçici olarak morga dönüştürüldü. (Kaynak: AFP)

Haberin Devamı

"İKİ ASKERİMİZİ KAÇIRDILAR"
Mısır resmi haber ajansı MENA'ya konuşan bir ordu yetkilisi, Mursi'yi destekleyen silahlı kişilerin, iki askeri kaçırdığını söyledi.

Yetkili, Samir Abdullah Ali ve Ezzem Hazem Ali isimli iki askerin bir araca konularak, ordu karşıtı açıklamalar yapmaya zorlandığını iddia etti.

"MISIR'DA DEMOKRASÄ° VAR"
Akşamüstü basın toplantısı düzenleyen Mısır İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Barışçıl ve barışçıl olmayan göstericilerle ilişkiye geçmekte önemli tecrübeler edindik. 30 Haziran'dan bu yana 12 şehit verdik, 107 emniyet görevlisi de yaralandı. Mısırın korunması için polis ile ordu arasında tam bir koordinasyon var. Mısır'da demokrasi vardır, tam bir güvenlik söz konusu. Taşkınlıklar karşılığını fazlasıyla bulacaktır" dedi.

Haberin Devamı

"AYAKLANMA" ÇAĞRISI
Müslüman Kardeşler'in siyasi kanadı ise yazılı bir açıklamayla "ayaklanma" çağrısı yaptı.

Açıklamada, ayaklanmanın hedefinin devrimi tanklarla "çalmak isteyenler" olduğu ifade edildi.

EL NUR'DAN "KATLÄ°AM" TEPKÄ°SÄ°
Mısır'ın Selefi El Nur Partisi, bu "katliam" nedeniyle yeni hükümet oluşturma çalışmalarında yer almayacağını açıkladı. 

Güçlü Mısır Partisi Genel BaÅŸkanı ve eski cumhurbaÅŸkanı adayı Abdulmunim Ebu-l Futuh ise geçici CumhurbaÅŸkanı Adli Mansur'un, "ordunun halka ateÅŸ açması olayının sorumlusu olduÄŸu için" istifa etmesini istedi. Â

Kahirede kanlı Pazartesi
ABD DARBEYİ BİLDİRDİ, MURSİ SİNİRİNDEN GÜLDÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!