Kağıt atığa mavi torba

Güncelleme Tarihi:

Kağıt atığa mavi torba
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbullular atık kağıtlarını mavi renkli özel çöp torbalarında toplayıp, özel mavi çöp konteynırlarına atacak. Mavi kağıt torbaları, mavi üniformalı belediye görevlileri tarafından, mavi renkli özel çöp kamyonlarıyla toplanarak, yeniden değerlendirilmek üzere geri dönüşüm merkezlerine taşınacak. Mavi kağıt torbalarının atılacağı 500 mavi konteynır, kentin değişik noktalarına, okul ve işyeri gibi kağıt tüketiminin çok olduğu yerlerin yakınlarına konuldu. Yetkililer, isteyen sitelere de konteynır gönderileceğini söyledi. Mavi atık torbaları büyük marketlerde satılacak.

Büyükşehir Belediyesi, atık kağıtların, sebze-meyve çöplerinden ayrı toplanarak yeniden ekonomiye kazandırılması için kampanya başlat Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, ‘‘İstanbul’da bir günde toplanacak kağıdın karşılığı 20 bin ağaç demektir. Senede 8 milyon ağaç ediyor. 8 milyon ağacın karşılığı 16 milyon insanın soluyacağı oksijenin üretilmesi, kaynağının oluşturulması, korunması demektir’’ dedi. Erozyon yüzünden her yıl Türkiye’nin Kıbrıs Adası büyüklüğünde toprak kaybettiğini belirten Gürtuna, ormanların korunmasıyla bunun önüne geçilebileceğini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Mustafa Öztürk de İstanbul'da günde toplanan 9 bin ton çöpün yüzde 14'ünü geri kazanılabilir kağıdın oluşturduğunu belirtti. Atık kağıtların yeniden işlenebilmesi için temiz ve kuru olması gerektiğini söyleyen Öztürk, yağlı piza kutularının, ıslak ve kirli kağıtların, temizlik kağıtlarının, yumurta kartonu, fotoğraf, duvar kağıdı, faks kağıdı gibi türlerin mavi torbalara atılmaması gerektiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!