Kafesin içinde çocuk gelin

Güncelleme Tarihi:

Kafesin içinde çocuk gelin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 17:20

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nce uygulamaya konulan ve Doğu ve Güneydoğu’daki 120 pilot okulda yürütülen “İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi” tamamlandı.

Haberin Devamı

Öğrencilerin, “okula devam” teması kapsamında hazırladığı resimler, CerModern’de sergilenmeye başlandı. Çocukların resimleri, okula gitmek için yaşadıkları sorunları gözler önüne serdi. Mardin’den bir öğrenci, kafes içinde çocuk gelin resmederken, aynı tabloda anne, baba ve çocukları arasında geçen düşündürücü diyalog şöyle:Anne: Kız kısmı okumazBaba: (Erkek çocuğa) Okuyup Başbakan mı olacan, hayvanlara çobanlık yapacan. (Kız çocuğa) Sen de annene yardım et. Hayırlı bir kısmetine veririz.

Evlenir yuva kurarsınKız çocuk: Hastalanınca bayan doktor arıyorsun sonra da kız okumaz diyorsun anne! 

DEVAMSIZLIĞIN KAZANILMIŞ ALIŞKANLIK

AB ile Türkiye Cumhuriyetince ortaklaşa finanse edilen projenin Ağrı, Van, Muş, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Batman, Şanlıurfa, Şırnak, Hakkari, Mardin ve Siirt’teki 120 pilot okulda yürütüldü. Projenin iki yıl önce başladığını anımsatan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, “Araştırmalar, devamsızlığın birçok nedene bağlı kazanılmış bir alışkanlık olduğunu gösteriyor. Bir kere devamsızlık yapmaya başlayan çocuk, daha sonra bunu alışkanlık haline getiriyor ve eğitim hayatından kopuyor. Eğitimcilerin görevi, çocukların hayallerinin önündeki engelleri kaldırarak okula devamlarını sağlamak. Bu olumsuzlukların üstesinden gelebilmek için sen, ben, şu makam, bu makam olmadan, tüm kurumların güçlü birlikteliğiyle çocuklarımızın okula, yani hayata devam etmelerini sağlamalıyız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!