Kafes planı uydurma bizden terörist olmaz

Güncelleme Tarihi:

Kafes planı uydurma bizden terörist olmaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 00:00

Ergenekon soruşturması kapsamında Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmata ilişkin tutuklanan, ofisindeki bilgisayara gizlenmiş “Kafes Operasyonu Eylem Planı” çıktığı iddia edilen emekli Binbaşı Levent Bektaş, dün ek ifade için Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Yaklaşık iki saat ifade verdikten sonra tekrar cezaevine götürülen Bektaş, avukatları aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı. Bektaş, azınlıklar ve Koç Müzesi’ne saldırı iddialarının bulunduğu Kafes Planı için “Uydurma” diyerek özetle şunları söyledi:

Zeka özürlü müyüzPoyrazköy kazılarını televizyondan öğrendim. SAT Kurs Komutanlığı’nda görev almış şahsımın, çıkarıldığında kullanılması planlanan elektrikli ateşleme düzeneğine sahip bir mühimmatı, dere yatağı gibi olan bir vadi tabanına, gazetelerdeki resimlerde görüldüğü gibi bir karış suyun içine gömdüğümün iddia edilmesinin, bırakın hayatın olağan akışına aykırı olmasını, şahsıma ve SAT Komandosu vasıflarına TSK nezdinde aşağılayıcı bir hakarettir. Sözkonusu mühimmatı gömmüş olsa dahi, krokisini ortalıktaki bir CD’nin içine saklayacak kadar zeka özürlü olamaz.

Müfteri iftirası

Soruşturma makamlarının, ‘Kafes’ adını verdikleri plan uydurma. Bu plan ile birlikte CD içerisinde gizlenmiş olduğu öne sürülen diğer uydurma dijital verilere, haziran ayı itibariyle vakıf oldum. TSK’yı karalamak için her türlü sahte bilgi ve belgeyi üretmekten ve kendi yandaş medya organları vasıtasıyla kara propaganda yapmaktan kaçınmayan müfterilerin, iftiralarını duyurmak için neden kasım ayına kadar bekleme ihtiyacı duydukları sorusu akıllara gelmektedir. Kişisel kanaatimce, içinde bulunulan siyasi konjonktüre göre belge üretmeden sorumlu birimlerin, sözde irtica ile mücadele belgesinden istedikleri verimi alamamış olmaları gerekir ki, böyle bir plan üretme ve servis etme ihtiyacı doğmuştur.

Şehit ve sanık oluruz

Bizden terör örgütü üyesi olmaz. Gururla söylüyorum, kim ne derse desin, hangi cürmü yamamaya çalışırsa çalışsın, hangi gazeteci hakkımızda terörist şüphelisi olduğumuza dair ne tür haber yaparsa yapsın, CD/DVD’lerimize, bilgisayarlarımıza ne yüklerse yüklesinler, bizim DNA’mız ve yetiştirilişimiz gereği, yıllarca ölüme meydan okuyarak uğruna canımız feda dediğimiz, bu ülkenin masum insanlarının canına kast edecek terörist/terör örgütü üyesi olamaz. Bizden olsa olsa, en şanslılarımız, şehit, şansızlarımız gazi/emekli, en şansızlarımız ise bu dava kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu sanık olur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!