Kafes davası, Poyrazköy ile birleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Kafes davası, Poyrazköy ile birleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 01:03

İSTANBUL KAFES Eylem Planı” dava dosyası ile “Poyrazköy’de Ele Geçirilen Mühimmat” davası dosyasının birleştirilmesine karar verildi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, dünkü duruşmada Kafes Operasyon Eylem Planı davasının, eylemlerin bağlantılı olduğu, sonuçları itibariyle birbirlerini etkiledikleri ve delillerin büyük oranda ortak olduğu gerekçesiyle, Poyrazköy davasıyla birleştirilmesini kararlaştırdı.
Davası’nın üçüncü oturumu da ilk iki oturumu gibi gergin başladı. Tutuksuz sanıklardan Binbaşı Metin Fidan, söz alarak dün sabah adliyeye gelişinde görevli bir polisle yaşanan tartışmayı anlatarak kendisine hakaret edildiğini söyleyerek mahkeme başkanına şikayet etti. Başkan ise Fidan’ı avukatlarının olaya ilişkin bir tutanak tutmalarını tutanağı ya savcılığa ya da duruşmada heyete vermesini belirterek, “Biz gereğinin yapılması için savcılığa göndeririz” diye konuştu.
Savcı gaza getirdi
Davada savunma yapan sivil memur Tanju Veli Aydın, “Bir amiral hakkında söylenmemesi gereken şeyler söyledim. Tayinim yapılmadığı için kendisine kızgındım, sağolsun savcılar da beni gaza getirdi. Bu yüzden kızgınlıkla söyledim. Söylediklerim doğru değil” dedi. Davaya müdahil olarak katılmak isteyen Adana, Konya, Aksaray, Ankara ve Kayseri barolarına bağlı 5 avukatın talepleri kabul edilmedi. Tutuklu 3 subayın tahliye talebi ise kuvvetli suç şüphesinin devam etmesi reddedildi. Tahliye yönünde oy kullanan üye hakim Oktay Kuban, davaların birleştirilmemesini de istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!