’Kadro fazlalığı’ndan tek öğretmene tayin

Güncelleme Tarihi:

’Kadro fazlalığı’ndan tek öğretmene tayin
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2006 00:00

Trajikomik tayinin imzası Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait... Üstelik Meram Kaymakamlığı’nın "Okulumuzdaki tek öğretmen" uyarısına rağmen. CHP’li Kart: "Partizanca uygulamanın ibret verici örneği."

KONYA Milli Eğitim İl Müdürlüğü, trajikomik bir tayine imza attı. Okulunda tek öğretmen olan ve birleştirilmiş sınıf okutan Adile Şahin, "kadro fazlalığı" gerekçesiyle başka bir okula tayin edildi. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Resmi belgede sahtecilik" yapılarak gerçekleştirildiği iddiası ile tayin olayını, Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesine ve resmi yazılara göre olay şöyle gelişti:

KENDİSİ İSTEDİ

Meram Yatağan İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Adile Şahin, Meram Faik Altıoklar İlköğretim Okulu’na tayinini istedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Meram Kaymakamlığı’na yazı yazarak Şahin’in durumu hakkında bilgi istedi. Meram Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, "Okulunda tek öğretmen olup, birleştirilmiş sınıf okutmaktadır. Okulun öğrenci sayısı 13’tür" bilgisini, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletti. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özer, kaymakamlığın bu yazısına rağmen Konya Valiliği’ne bir yazı yazarak Şahin’in tayin istemine, "Olur" verdi. Özer, yazısında, "Şahin’in okulunda kadro fazlası olması nedeniyle geçici olarak görevlendirilmesi Meram Kaymakamlığı’nın ilgili yazısı ile teklif edilmekte olup, adı geçenin 2004-2005 öğretim yılında kadro ve özlük hakları kendi okulunda kalmak kaydıyla geçici olarak ilimiz Meram Faik Altıoklar İlköğretim Okulu sınıf öğretmenliğine görevlendirilmesi, müdürlüğümüzce uygun görülmektedir" denildi.

PARTİZANLIK

Kart
, kaymakamlığın yazısında Şahin’in, okulunda tek öğretmen olduğunun yazılmasına rağmen il müdürlüğünün, kaymakamlık yazısında, "Kadro fazlalığı" varmış gibi gösterdiğini anımsattı. Kart, bu durumu, "Pervasızca, hukuk tanımaz, cüretkár, resmi belgeyi tersyüz eden, partizanca uygulamanın ibret verici bir örneği. Bundan daha somut bir partizanlık belgesi olamaz" diye değerlendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!