Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek? 2017 Kadir Gecesi Ramazan'ın kaçında?

Güncelleme Tarihi:

Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek 2017 Kadir Gecesi Ramazanın kaçında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 12:02

Artık Ramazan ayının ikinci haftasında olan Müslümanlar, Kadir Gecesi için tarih araştırmalarına başladı. Her yıl Ramazan ayı içerisinde kutlanan Kadir Gecesi Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz.Muhammed'e vahedilmeye başlandığı gecedir. Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bu önemli gün. Peki, Kadir Gecesi ne zaman Ramazan'ın kaçında idrak edilecek?

Haberin Devamı

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi için geri sayım sürüyor. Bin aydan daha hayırlı olan, günahların af edildiği, insanların isteklerinin yerine geldiği Kadir Gecesi haziran ayı içerisinde idrak edilecek. Kadir Gecesi, üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayının yirmi yedinci gecesine rastlamaktadır. Kadir Gecesi bu sene hicri takvime göre bu yıl 21 Haziran 2017 Cuma gününe denk geliyor. Müslümanların en önemli günlerinden biri olan Kadir Gecesi ibadetlerle dualarla ihya edilecek.

KADİR GECESİ KUR'AN'DA NASIL GEÇİYOR?

Maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan ayında yer alan, Yüce Yaratan’ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kur’an’ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece…Leyle-i Kadir…Kadrü kıymet bilme, Rabbimizin bizlere sunduğu sayısız nimetlerin farkında olma zamanı…
"Gerçek biz onu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin (o büyük fazl-u şerefini) sana bildiren nedir? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Onda melekler ve Rûh, Rablerinin izni ile, herbir iş için iner de iner. O (gece) tan yeri ağarıncaya kadar bir selamdır"

Haberin Devamı

KADİR GECESİ HANGİ DUA OKUNUR?

Peygamber Efendimiz “faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı” (Buhârî, İman, 25, 27, 28; Müslim, Müsafi rîn, 173-176) müjdesini vermekte ve bu gecede “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” (Tirmizi, Deavat, 84; İbn Mâce, Dua, 5) diyerek dua etmemizi tavsiye etmekte…

KADİR GECESİ İLE İLGİLİ HADİSLER

Efendimiz (S.A.V.) şöyle buyurdu: Kadir Gecesini ibadet ile geçiren kimsenin bin çeşit haceti yerine getirilir. Cehennemlik kimselerin içinde adı yazılmış ise de değiştirilerek cennetliklerin zümresine yazılır.

Ebu Hureyre (r.a.) dan şöyle rivayet edilmiştir: Resullulah (S.A.V.) şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir "kim inanarak ve sevabını Allah (C.C.) 'dan bekleyerek Kadir Gecesinde ibadete kalkarsa geçmiş bütün günahları af olunur. (Buhari Müslim)

İbni Ömer (r.a) 'dan şöyle rivayet edilmiştir: Resullulah(S.A.V.) 'in ashabından bir kısım adamlar rüyalarında Kadir Gecesini son yedi gecede gördüler bunun üzerine Resullulah (S.A.V.) şöyle buyurdu: Görüyorum ki rüyanız son 7 güne denk gelmektedir. O halde kim onu araştırıyorsa son yedi günde araştırsın. (Buhari Müslüm)

Hz. Aişe (r.a) 'dan şöyle dediği rivayet edilmiştir: Resullulah (S.A.V.) ramazanın son 10 gününde itikafa girer ve şöyle buyurdu. Kadir gecesini ramazanı son on gününde arayınız (Buhari Müslüm)

Hz. Aişe (r.a) 'dan şöyle dediği rivayet edilmiştir: Resullulah (S.A.V.) diğer aylarda gösterdiği gayretten fazla gayret gösterirdi. Son on gününde ise diğer günlerde gösterdiği çalışmadan daha fazla çalışma yapardı. (Müslim)

 

BAKMADAN GEÇME!